Fest & Lek

10 Saker att inte göra på alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag vill många uppvakta på de allra mest romantiska eller märkligaste sätten. Här följer några saker du däremot bör undvika att göra på alla hjärtans dag.
saker att inte göra på alla hjärtans dag
Bild: © Drobot Dean/Canva

Det är vanligt att uppmärksamma någon man tycker om med gåvor på alla hjärtans dag. Många vill uppvakta på de allra mest romantiska eller märkligaste sätten. Här följer några saker du däremot bör undvika att göra på alla hjärtans dag.

1. Glöm inte bort alla hjärtans dag.

Det är många som längtar efter alla hjärtans dag och det värsta du kan göra är att glömma bort den. Skriv in den i kalendern i god tid så du har det på koll. Planera också i förväg hur du vill uppvakta någon istället för att lämna det till sista stund.

2. Ge inte samma gåva som förra året

Det kanske var en stor hit ifjol, men det kan verka som du är lat och samma gåva uppskattas garanterat inte lika mycket två år i rad. Var kreativ och överraska istället.

3. Ha inte för höga förväntningar

Även om du har lagt ner timmar eller dagar på planering in i minsta detalj kan det hända att resultatet inte blir vad du väntat dig. Håll dina förhoppningar realistiska och kom ihåg att det alltid finns utomstående saker som kan påverka dagen.

4. Slösa inte med pengar

Håll gåvorna fina men inom din budget. Den som får gåvan kan få panik av allt för dyra gåvor och känna sig illa till mods. Var speciellt noggrann på den här punkten ifall ni har ett gemensamt bankkonto.

5. Köp inte köksredskap

Det är överlag inte en bra idé att ge praktiska saker på alla hjärtans dag. En elvisp är inte direkt romantisk. Lyxa till det lite och överraska med någonting trevligt och oväntat istället.

6. Tänk inte på dig själv

Ditt favoritishockeylag kanske spelar final eller dina polare kanske vill gå ut på krogen. Det kanske verkar som två flugor i en smäll att äta middag på en sportbar. Däremot kanske inte din partner uppskattar det lika mycket. Fall inte i de fallgroparna utan satsa tid och energi på din partner eller date istället.

7. Ge inte ett tråkigt kort

Det kanske inte känns så romantiskt eller genuint att bara skriva sitt namn under ett kort från ett varuhus. Lägg åtminstone lite tid på att skriva någonting trevligt och personligt i kortet. Det är innehållet i kortet som räknas, inte framsidan eller vad kortet kostat.

8. Gör inte slut på alla hjärtans dag

Det finns 364 andra dagar per år att lämna någon, så välj en annan dag än den mest romantiska dagen på året.

9. Var inte ensam på alla hjärtans dag

Det kan kännas rätt så ensamt och deprimerande att spendera alla hjärtans dag ensam. Samla ihop några vänner eller bekanta och gör någonting trevligt istället. Stanna inte hemma framför Tv:n och fundera över ditt liv. Alla hjärtans dag är inte enbart för par. Man kan lika bra dela den med familj eller vänner.

10. Var inte sen

Starta i tid och var säker på vart det är du ska. Första intrycket har stor betydelse. Om du blir försenad får du lägga mycket energi på att övertyga din dejt om att du faktiskt vill vara där.