Kunde omöjligt gissa att körsbärstomater har en sådan fantastisk potential att formas till tulpaner. Det har de visst! Hur gör man?
Ingredienser
- Körsbärstomater
- Naturell färskost
- Valfria örter
- Valfria kryddor och salt
- Gräslök eller dill
Instruktioner
- Lägg en körsbärstomat med stjälken nedåt.
- Skär ett kryss över toppen på tomaten. Det ska vara ungefär tre fjärdedelar djupt i förhållande till körsbärstomatens storlek.
- Gröp försiktigt ur fröerna. En grapefruktsked kommer väl till pass här.
- Vänd nu upp stjälksidan.
- Gör ett hål precis där stjälken är. En tandpetare eller ett grillspett fungerar utmärkt!
- Blanda samman ostfyllningen med dina valfria ingredienser.
- Fyll körsbärstomaten med ostkrämen. Återigen – använd en grapefruktsked (en tesked går också bra)!
- Stick ett dill- eller gräslöksstrå genom hålet du gjort i stjälken.
- Putsa till din vackra matskapelse med en bit hushållspapper.
- Upprepa momenten igen och igen tills du har en hel bukett med tomattulpaner.