Fest & Lek Mat & Pyssel

Julklappstips till den matintresserade: Kittla smaklökarna!

Här kommer julklappstipsen som garanterat kittlar smaklökarna!
julklappstips till den matintresserade
© Foto [Oksana Vejus] via Canva

Letar du efter fyndiga och personliga julklappstips till den matintresserade? Jag har sökt runt efter de allra bästa klapparna i år.

Vi vet alla hur knepigt det kan vara att hitta den perfekta julklappen till någon som älskar mat. Ibland står det bara stilla och man kommer inte på något nytt till personen man redan tycker har allt. Därför har jag satt ihop den här listan med julklappstips som kommer att göra din matentusiastiska kompis, partner eller familjemedlem extra glad i år. Oavsett om de är mästerkockar i hemmaköket, eller bara älskar att slänga ihop något gott, kommer de här tipsen göra deras jul både smakrik och minnesvärd.

Här kommer mina bästa julklappstips till den matintresserade

julklappstips till den matintresserade
© Foto [Bagaren och Kocken]

Sätt stilen på grillfesten: Julklappstips för grillfantasten

Vi brukar grilla en hel del hos oss. Själv gillar jag mest att sätta mig ner och njuta av grillmaten som min matintresserade partner trollar fram. De här grillbesticken i blankt stål från tyska WMF är en riktigt fin julklapp till den som tycker om att grilla. De håller hög kvalitet och repar inte tallriken när du skär, trots att de är vassa. Besticken kommer i en vacker träask vilket jag tycker gör den till en ännu bättre julklapp.

julklappstips till den matintresserade
© Foto [Coolstuff]

En hälsosam julklapp: Fermenteringsset

Brukar ditt standardnyårslöfte låta som mitt? ”I år ska jag äta hälsosammare?” Ofta är det en utmaning att förverkliga, men jag har hittat lösningen på problemet! För den matlagnings- och hälsointresserade är det här fermenteringssetet av kvalitetsmärket Kilner en perfekt julklapp! Med det kan du till exempel tillverka din egen surkål, kimchi eller saltgurka. Det enda du själv behöver tillföra är salt eller vatten. Att fermentera är faktiskt hälsosamt. Under fermenteringsprocessen mjölksyrejäser grönsakerna så att nyttiga tarmbakterier bildas. Gott och nyttigt! Jag rekommenderar varmt att pröva på det här.

bra present till matintresserad
© Foto [Upplevelse.com]

Kärlek på tallriken: Lyxrestaurang för två

Är du och din partner riktiga finsmakare? Har ni någonsin besökt en lyxrestaurang? Det har jag själv inte gjort än, men är väldigt nyfiken. Den här upplevelsegåvan är en spännande julklapp för den matintresserade. I den ingår mat för två på någon av Sveriges bästa restauranger. Det finns 16 olika att välja mellan. Bland annat finns de i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Helsingborg. Många av restaurangerna är prisbelönta och har fått höga poäng i matguider som White guide. En bonus med den här julklappen är ju att du själv får njuta av den om du köper den till din egen partner.

julklappstips till den matintresserade
© Foto [Bluebox]

Julklappstips till den matintresserade som älskar rymden

Ibland har jag känslan av att jag själv egentligen är från yttre rymden. Dessutom är jag ett stort fan av den ikoniska tv-serien Arkiv X. Jag skulle bli överlycklig om jag fick den här söta UFO-äggkoppen i julklapp! Den är snyggt designad av Monkey Business. Väldigt behändig att äta ifrån också. Flera spännande julklappstips till den matintresserade finns på hittajulklappar.nu.

julklapp till matlagningsintresserad
© Foto [Medgravyr.se]

Brodera in stil och smak: Trendigt Denimförkläde

För att känna sig som en riktig mästerkock måste man nog ha ett förkläde med sitt eget namn på. Jag slår vad om att det ger det där lilla extra självförtroendet som behövas för att laga riktigt god mat. På det här förklädet i svart denimtyg kan man få sitt namn broderat på bröstet. Ovanför namnet finns en snygg krans där du också kan välja bokstav.

julklapp till matintresserad
© Foto [Bluebox]

Årets sötaste julklappstips: Guldtacka med wienernougat

Det blir ingen riktig jul om inte tomten kommer med riktigt god choklad! De åren jag inte fått choklad har jag blivit väldigt besviken. Jag tror jag skulle hoppa i taket av glädje om jag fick den här guldtackan, fylld med smarrig wienernougat. Bitarna är snyggt förpackade i gyllene papper. Nougaten kommer från schweiziska Goldkenn där de är specialister på lyxig choklad och nougat. Man kan ju hoppas att den som får den här julklappen bjuder på en liten bit.