Mat & Pyssel

Sy ett färggrant påskägg i filttyger

En liten påminnelse om vad mycket fint du kan sy i filttyger…

… För visst är väl dessa färggranna påskägg i filttyger underbart fina? De behöver heller inte vara så svåra att göra, svårighetsgraden varierar du själv beroende på hur många pilliga detaljer du vill ha med på äggen.

enkla påskpyssel
Bild: © mholka / iStock

En mall är alltid en lika bra utgångspunkt när du ska pyssla. Då kan du enkelt få till figuren du ska klippa ur filttyget. Du hittar en passande äggmall för gratis nedladdning bland undertecknarens printables. Klicka dig vidare till mallen för att hämta den!

Förutom att göra en egen eller ladda ner en färdig äggmall behöver du ytterligare material till filtäggen. Du behöver filttyger i olika färger du tycker om, garner i valfria färger, en nål, en sax, hobbylim samt stoppning.

enkelt påskpyssel
Bild: © mholka / iStock

Du börjar detta påskpyssel genom att rita upp två ägg på filttyget med hjälp av mallen – och med att därefter klippa ut äggen. Du fortsätter med att klippa äggdekorationer ur filttygerna och att limma eller sy fast dem på äggen, som är framsidan respektive baksidan på ägget. Mixa olika färger på filtdekorationerna och garnerna för att skapa unika påskägg.

När detta är gjort syr du samman äggen med hjälp av nål och garn. Se till att spara en liten öppning för stoppningen, som du slutligen syr igen genom att använda samma nål och garn.