Kultur & Upplevelser Mat & Pyssel

4 böcker för dig som älskar kaffe

Kaffe är världens populäraste och trendigaste dryck. Vill du lära dig hur du blir en mästare på att brygga smakrikt kaffe? Vill du imponera med dina kaffekunskaper? Då kommer du att ha stor nytta och glädje av de här böckerna.

Bild: © pixelfit / iStock

1. Manifest för bättre kaffe

Bild: © Joanna Alm / Natur och Kultur

Att koka gott kaffe handlar om mycket mera än rätt bryggteknik. Smaken och kvaliteten på kaffet varierar enormt beroende på art och hur det skördats, processats och rostats. I den här boken får du lära dig om hur du brygger det godaste kaffet av varje sort och ursprung. Samtidigt får du lära dig om hur kaffeproduktionen går till från början till slut, och om hur människor faktiskt påverkas av dina val. Läs mer här.

2. Kaffe

Bild: © Anne Nilsson / Grenadine

Anne Nilsson är en stor kaffeentusiast som har skrivit flera böcker om kaffe. I den här boken berättar hon med stort engagemang om kaffets historia, odling och tillverkning. Du får lära dig mera om både hederligt svenskt kokkaffe och nya trendiga kaffedrinkar.

3. Kaffeboken

Bild: © Donald Boström / Arena

Det här är boken för dig som verkligen vill djupdyka i kaffets värld. I den här visuella bokupplevelsen får du lära dig om allt från kaffets framställningsprocess till historia och kultur.  Både författaren och experter världen över beskriver kaffets 800 aromer och smaker i den här bibeln. Är du en stor kaffeentusiast är det här en unik bok som du inte får missa. Läs mer här.

4. Kaffe – världens dryck

Bild: © Anne Nilsson / Grenadine

Den här boken är inspirerande, rolig och lärorik. Med sina vackra bilder och sitt intressanta innehåll blir du en kaffeexpert på nolltid. I boken får du lära dig om det mesta som är värt att veta om kaffe. Den tar upp saker som tillverkningsprocessen, hälsoaspekterna av kaffe, länders varierande kaffevanor och mycket mera. Du får också läsa om kaffets utveckling i Sverige. Boken är en perfekt present till alla kaffedrickare. Läs mer här.