Kropp & Sinne Kultur & Upplevelser

5+ digitala tips för nätdejting – i pandemitider

De speciella pandemiomständigheterna gör att man måste dejta kreativare. Det går alldeles utmärkt att hitta på saker tillsammans online – här kommer fem tips på digitala platser för nätdejting.
tips nätdejting
Bild: © oatawa / iStock

Corona påverkar hur vi umgås, inte minst hur vi dejtar. Dejting kan vara en direkt utmaning i pandemitider, särskilt när det inte är läge att träffa nya människor. Då är så klart nätdejting en räddning. Under normala omständigheter hade man ju sett till att träffas fysiskt, upptäcka platser tillsammans och lära känna varandra under tiden. När det inte går att göra som vanligt gäller det att vara kreativ, därför ska vi bidra med tips på digitala nätdejter bortom de klassiska dejtingsidorna.

5 tips för nätdejting i digitala miljöer

Dejtingsidorna är fantastiska utgångspunkter för nätdejting, men när man är redo att lära känna varandra lite mer på djupet är det inte så dumt att utforska nya miljöer tillsammans. På dejtingsajten Nätdejtingtips.se hittar du mängder av tips på dejtingsidor som just kan bli utgångspunkten för nya relationer. 

1. Sociala medier

Att bjuda in en person man känner till exempelvis sin Facebook kan kännas som ett stort steg. Profilen är för många ganska så privat, något man delar med personer man mött irl. När man är redo att fördjupa bekantskapen kan sociala medier dock vara bra digitala platser för att lära känna varandra, då de visar flera aspekter av livet. Där finns även möjlighet för chatt- och videosamtal.

2. Videosamtal

Ett videosamtal är inte samma sak som att prata ansikte mot ansikte, långt därifrån. Det är ändå ett bättre alternativ än att inte träffas alls och under videosamtalen får man chans att se varandra i ögonen medan man pratar. Det går alldeles utmärkt att ha en middagsdejt via livelänk – eller att göra andra aktiviteter tillsammans på det sättet. Om möjlighet finns kan man duka upp fint och beställa hem mat från samma ställe för att skapa den mysiga känslan av att befinna sig på samma restaurang.

3. Brädspelsportaler

Brädspel ger det perfekta tillfället att göra en lugn aktivitet och att samtidigt prata om livet. Använd spelborden på någon av de digitala brädspelsportalerna – kolla in Boardgamearena.com (!) – för att lära känna varandra över bland annat schack och kort.

4. Digitala kulturevenemang

Allt från museer till konserter kan bevistas digitalt. Läs mer på respektive museisajt eller sök efter digitala kulturevenemang utifrån vad som intresserar. Gemensamma intressen kan vara viktigt för att dejtande ska kunna leda till något mer. Coronapandemin till trots finns det oväntat mycket att göra tillsammans och därmed gemensamma upplevelser att samtala om.

5. Filmströmning

Bio är ett exempel på en klassisk dejtingaktivitet. Bara för att biokvällen inte kan avnjutas i en traditionell biosalong kan man fortfarande umgås över en film. Genom appen Teleparty – tidigare Netflix Party – blir strömningen en social aktivitet även på distans. Se samma film och håll i gång samtalet under tiden.

Lycka till med kärleken! ❤️