Mat & Pyssel

5+ skrämmande roliga halloweenpyssel

Halloweenpyssel är en av anledningarna till att vi älskar just halloween. Det finns så mycket fint man kan göra! Vi har samlat fem pyssel vi gillar särskilt mycket och som dessutom är enkla att komma igång med. Från minstingen till gamlingen – alla ska kunna delta i en skrämmande rolig skaparstund.

1. Monster

monster, återbruk
Bild: © Sadeugra / iStock

Frankensteins monster och mumier är bara ett par exempel på de monster du kan skapa av återbrukade material, som av toarullar och konservburkar. Komplettera återbruket med färgade papper, målarfärger, pysselögon och annat smått.

2. Spöken

klubbor, spöken, spökklubbor
Bild: © MajaArgakijeva / iStock

De här spökklubborna är superenkla att göra. Du behöver vanliga runda klubbor, vita pappersnäsdukar och ett snöre. Klä klubban i näsduken och knyt snöret runt paketet. Rita dit ögon på ”spökkroppen”.

3. Häxkatter

häxkatt, piprensare
Bild: © GillTeeShots / iStock

För att göra häxkatterna behöver du inget annat än piprensare, ett färgat papper, en sax, lite lim och flinka fingrar. Du kan behöva öva ett par gånger för att få till kattansiktet – snart sitter formen.

4. Pumpor

måla pumpor
Bild: © chokchaipoomichaiya / iStock

Osugen på att karva pumpor? Måla pumpaansikten på clementiner istället. Går att skapa hur många roliga karaktärer som helst, både knasiga och läskiga.

5. Fladdermöss

origami fladdermus
Bild: © Anastasiia Boriagina / iStock

Alla de fantastiska saker man kan skapa med origami! Här ser du praktexempel på origami-fladdermöss. Om du söker på ”origami bat” på YouTube får du upp massor av olika instruktionsfilmer om hur du gör en egen fladdermus i papper.