Djur & Natur Kultur & Upplevelser

7 romantiska resmål för alla hjärtans dag

Februari är en kylig månad då många gärna åker på en resa. Slå två flugor i en smäll och fira alla hjärtans dag på en av dessa 7 romantiska platser!
romantiska resmål för alla hjärtans dag
Bild: © ThorstenSchmitt/ Canva

Februari är en kylig månad då många längtar efter att få åka iväg på en uppiggande resa. Varför inte passa på att slå två flugor i en smäll och fira alla hjärtans dag på en romantisk plats? Här listar vi några av de bästa resmålen för par som vill åka till charmiga och romantiska platser.

prag
Bild: © NataliaDeriabina/ Canva

1. Prag – Tjeckien

Prag är ett riktigt fint alternativ för alla hjärtans dag. Att strosa genom den gamla staden kommer att ge er känslan av att befinna sig mitt i en kärlekshistoria. Tillsammans kan ni upptäcka gatorna, de vackra och imponerande byggnaderna och njuta av livemusik.

granada
Bild: © PobladuralFCG/ Canva

2. Granada – Spanien

I den andalusiska staden Granada finns mycket vacker arkitektur. Besök det gamla slotts- och borgområdet Alhambra, en plats fylld av trädgårdar och palats. Alhambra finns med på Unescos världsarvslista tillsammans med den arabiska gamla stan Albacín. Slappna av med en kopp te på den berömda gatan Elvira. Njut av vackra solnedgångar på Mirador de San Nicolás, som är en av de mest kända utsiktsplatserna i Granada.

bali - indonesien
Bild: © Canva

3. Bali – Indonesien

Den exotiska skönheten i Bali kommer att förtrolla er. Det tropiska klimatet är perfekt för att sola, bada och dyka. Ni kan snorkla tillsammans och njuta av exotiska drinkar på stranden. På kvällen kan ni se en av världens vackraste solnedgångar vid Uluwatu-templet. Bali är ett perfekt romantiskt resmål för er som är ute efter varmare väder.

verona - italien
Bild: © RossHelen/ Canva Bild

4. Verona – Italien

Få platser är så romantiska som Romeo och Julias stad. Besök Julias staty och balkongen i hennes hus, där ni också kan läsa kärleksbrev som fans världen över har skickat. Upplev en opera på Verona Arena som är ett minicolosseum och operahus. Sätt er tillsammans på en stenkant vid slottet San Pietro och njut av de vackra vyerna över Verona.

santorini grekland
Bild: © Allard1/ Canva Bild

5. Santorini – Grekland

Den gregiska ögruppen Santorini har vita byar, underbara stränder och otroliga klippor. Santorini har den ultimata kombinationen av allt som är romantiskt, vilket gör staden till ett perfekt resmål på alla hjärtans dag. Där kommer ni kunna njuta tillsammans i lugn och ro. Det är lågsäsong, så om ni har tur får ni tag i förmånliga biljetter. De mest romantiska städerna sägs vara Oia eller Imerovigli.

Buenos Aires Argentina
Bild: © diegograndi/ Canva

6. Buenos Aires – Argentina

Vill ni åka på en lite längre resa på alla hjärtans dag är Buenos Aires ett riktigt mysigt alternativ. Fira er kärlek till rytmerna av tango, dansa hela natten lång och bli nykära igen. Besök rosenträdgården som är gratis för allmänheten och se vackra rosor så långt ögat kan nå. Vandra på välskötta stigar i ett sagolikt landskap bland fontäner och rosor.

Kyoto bambuskog
Bild: © bee32/ Canva

7. Kyoto – Japan

Om du skulle resa till världens ände för din partners skull ska du ta henne/honom till Kyoto. Det är en magisk stad som strålar av historia och traditioner. Promenera bland bambuträd i bambuskogen i Sagano, en verkligt unik plats i världen. Besök tempel och strosa runt bland förtrollande vackra trädgårdar och byggnader. Kyoto är ett fantastiskt resmål för alla hjärtans dag!