I detta recept på veganska maränger ersätter kikärtsspad äggvitan. Genom att tillsätta lite vaniljsocker minskar man bismaken av kikärtsspaden. Receptet ger cirka 80 små maränger.
Ingredienser
- 1 1/2 dl kikärtsspad
- 1/2 tsk färskpressad citronsaft
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
- Rör ner kikärtsspaden, citronsaften och vaniljsockret i en helt ren bunke.
- Vispa ingredienserna till ett skum.
- Tillsätt lite av strösockret i taget – samtidigt som du vispar smeten till en fast och smidig maräng.
- Klicka ut marängerna på bakplåten.
- Grädda marängerna i mitten av ugnen i cirka 1 1/2 timme.
- Låt därefter marängerna stå kvar i ugnen på eftervärme i ytterligare ett par timmar.