Mat & Pyssel

Så gör du fina julgranskulor i papper

Genom att göra egna julgranskulor i papper kan du sätta en personlig prägel på julgranen i år – och papperskulorna är dessutom enkla att göra. Läs instruktionerna här!
julpyssel i papper
Bild: © Zolotaosen / iStock

Så hur går du tillväga för att göra julgranshängena? Först måste du ha tio lika stora cirklar i papper. Du kan egentligen använda nästan vilken typ av papper som helst och behöver alltså inte ha färgade papper, som använts på bilden, om du nu inte vill det. Julgranskulorna blir också superfina om du gör dem i exempelvis boksidor, not- eller tidningspapper.

För att få till den jämna cirkelformen kan du smidigast rita runt ett glas eller ett annat runt föremål och sedan klippa ut cirklarna för hand. När du väl har de tio cirklarna är det mesta av pysslet gjort, då återstår bara att vika var och en av dem på mitten till cirkelhalvor, limma samman halvorna i varandra och att trä snöret genom hålet i mitten.

Låter det krångligt? Ja, kanske onödigt svårt beskrivet i enbart ord. Ta en titt på videoinstruktionerna för detta julpyssel! Vi lovar att allt kommer klarna till ett aha och att du snart kommer ha en hel hög med fina julgranskulor i papper.