Kultur & Upplevelser

5 tokroliga sällskapsspel att spela i jul

Det är något speciellt charmigt över de traditionella sällskapsspelen. De här är fem roliga sällskapsspel som passar utmärkt att spela nu i jul!
Bild: © SolStock / iStock

Trots att de digitala spelen är populärare än någonsin förr har de traditionella sällskapsspelen sin helt egna charm. År efter år drar vi fram våra favoritspel ur garderoben och sätter oss ner för att ha en rolig stund tillsammans med familj och vänner. Julen är den perfekta tiden för att spela sällskapsspel. Här får du tips på några väldigt underhållande sällskapsspel att spela i jul.

1. Debattera Mera

sällskapsspel

3-16 spelare

Är du en person som brukar sitta hemma framför tv:n och ropa ut motargument när du ser på politiska debatter? Känns det som om politikerna alltid är ute och cyklar? Då är det här det perfekta partyspelet för dig! Spelet går ut på att du ska besegra dina motståndare med vassa argument och finurliga strategier. Skrattfest utlovas när du plötsligt måste förneka allt du nyss sagt, eller gå till personangrepp.

”Hindrar foliehattar utomjordingar från att läsa dina tankar?” Det och många andra galna ämnen kommer att leda till tokroliga debatter. Ni turas om att inta rollen som politiker och argumenterar för eller emot ett ämne. Efter att ni debatterat klart röstar de andra spelarna på vem som var bäst.

2. EXIT: Det hemliga laboratoriet

sällskapsspel escape room

1-4 spelare

Vill du uppleva spänningen från ett riktigt Escape Room-spel hemma? Då är EXIT-serien något för dig! Spela två eller flera tillsammans och lös spännande gåtor för att ta er ut ur det låsta rummet. EXIT-serien återskapar på ett fenomenalt sätt känslan av att vara inlåst i ett Escape Room tillsammans. Det har utnämnts till årets spel i flera länder. En unik och oförglömlig spelupplevelse utlovas. Läs mer om spelet här.

3. Sällskapsspelet

sällskapsspelet

2 eller flera spelare

Det här är ett roligt och annorlunda spel som garanterat leder till hysteriskt roliga konversationer. Du lär känna både dig själv och dina vänner bättre genom att spela sällskapsspelet.

Hur skulle du klä dig om ingen annan kunde se vad du hade på dig? Vad skulle du ändra om du fick leva om de senaste två åren? Vilken sport skulle vara roligast att titta på om de tävlande var riktigt berusade?

Det här är exempel på några av alla de 300 knasiga frågorna du kan bli tvungen att svara på i sällskapsspelet. Du kan räkna med många skratt och roliga anekdoter från dina medspelare. Det passar lika bra hemma som på firmafesten. Spelet kan spelas från 12 år uppåt. Läs mer om spelet här.

4. Vem i rummet?

sällskapsspel vem i rummet

Det här spelet passar perfekt på fester och middagsbjudningar. Reglerna är simpla. Samla ihop lite människor och ta en hög med frågekort och läs en fråga högt inför alla. Räkna sedan till tre och låt alla peka på den som påståendet stämmer bäst in på.

”Vem i rummet tillbringar mest tid på Facebook?” eller ”Vem i rummet har det fulaste skrattet?” En märklig stämning kommer att uppstå när Kalle och Lisa pekar på varandra. Du lär känna dina vänner genom att ha fördomar om dem och säga dem rakt ut. Läs mer om spelet här.

5. Friends trivia quiz

sällskapsspel friends

Vem minns inte den kultförklarade tv-seriens Friends som blev stor på 90-talet? Med stor sannolikhet är du en av dem som sett serien om och om igen. Den är helt enkelt en av de roligaste tv-serierna som någonsin gjorts. I det här spelet får du utmana dina vänner för att se vem som vet mest om Friends. Frågespelet innehåller 100 frågor i två svårighetsgrader. Klarar du de allra svåraste frågorna kan du utnämna dig till ett äkta superfan av Friends! Läs mer om spelet här.