Fest & Lek Kultur & Upplevelser

7 roliga aprilskämt både gamla och unga kommer gilla

Har du kanske redan provat ett eller flera av aprilskämten?

1. Stora kryp innanför lampskärmen

Tänk dig chocken när du tänder lampan och ser ett STORT kryp innanför skärmen. Inget för den som är livrädd för insekter! Genom att klippa ut en eller flera skalbaggar eller spindlar i svart hobbyfilt och fästa dessa på lampskärmens insida kan du ge en person just denna chock och sedan ropa ”April, april, din dumma sill!”

2. Ögon överallt i kylskåpet

aprilskämt kylskåp
Bild: © Paul Hurrell / iStock

Limma rörliga ögon på i stort sett alla matvaror i kylskåpet och få dig ett gott skratt när personen du prankar tar ett skutt tillbaka av förvåning när hen öppnar kylskåpsdörren. Lovar att barnen kommer älska att se de roliga matfigurerna, som faktiskt ser ganska verkliga ut.

3. Jobbigt gummibandslager på favoritprylen

Sno gummiband på gummiband runt en annans favoritpryl i exempelvis hemmet och se till att lagren blir jobbiga att plocka bort. Irriterande för den andre men roligt för dig när denne verkligen vill ha mobilen eller fjärrkontrollen. *Mohaha*

4. Riktigt bajsig blöja på bordet…

… eller någon annanstans där man helst inte vill ha en bajsblöja. Men vet du? Det finurliga med detta aprilskämt är att brunkletet egentligen inte är bajs i blöjan utan smält choklad.

5. Rejäl smäll från mattan

Lägg lite bubbelplast under en matta för att få den att ”smälla” högt när någon går på den. Oväntad upplevelse, va?

6. Omöjligt att hitta änden på toapappret

Handen upp alla som brukar fumla med toapappret – var finns den förbenade änden? Detta aprilskämt syftar till att göra det ännu svårare att krångla upp änden och få sig en bit papper. Hur förbereder du pranken? Spreja änden med hårsprej och hör sedan svordomarna från badrummet.

7. Tvålen är som klister…

skämt första april
Bild: © mediaphotos / iStock

… För att den är klister! Byt ut tvålen i flaskan mot ett flytande lim som enkelt kan tvättas bort men som först väcker förvåning och sedan förståelsen att man precis gått på ett aprilskämt.