Fest & Lek Mat & Pyssel

Färglägg vårt julalfabet – 29 målarbilder

Gör julen extra magisk genom att färglägga våra julbokstäver. Rama in ditt konstverk och ge i julklapp till dina nära och kära!
julbokstäver målarbilder
Bild: © Pernilla Bergman / Vardagssaker

Tycker du som vi att julpyssel ger en magisk julstämning? På Vardagssaker.se har vi skapat ett julalfabet som du kan skriva ut och färglägga. Använd din fantasi när du sätter färg på våra julbokstäver. Måla i traditionella julfärger som rött och grönt, eller välj dina favoritfärger. Dekorera detaljer med guldpenna. Ös på med glitter. Våra målarbilder passar för både stora och små. Roligast är det att färgägga tillsammans!

julbokstäver
Bild: © Pernilla Bergman / Vardagssaker

Därför kommer du älska vårt julalfabet

  • Unika designer: Varje bokstav i vårt julalfabet är omsorgsfullt designad så att du ska få bästa möjliga variation när du färglägger. Från snöflingor och julgranskulor till julstrumpor och jultomtar. Alla julbokstäver har sin egen unika stämning.
  • Berätta en historia: Genom att färglägga bokstäverna kan du skriva din egen julsaga. Ta inspiration från detaljerna som finns i bokstäverna och hitta på en historia som inkluderar dem. Titta till exempel på bokstaven P här ovan och föreställ dig en dag ute i den bitande vinterkylan. Du ser upp på den stjärnklara himlen medan du äter en polkagrisstång.
  • Ger mersmak: Genom unika designer på våra julbokstäver blir färgläggningen roligare och mer givande. Varje bokstav blir ett litet konstverk i sig.

Tips på vad du kan skapa av julbokstäver

Här kommer några tips på saker du kan göra med våra julbokstäver. Låt fantasin flöda och hitta på ännu flera saker själv.

  • Gör egna skyltar: En kul grej du kan göra med vårt julalfabet är att skapa dina egna välkomstskyltar för julfesten. Dina gäster kommer att bli förtrollade av din personliga touch.
  • Aktivitet på julevenemang: Varför inte låta dina gäster färglägga sina egna julbokstäver som en rolig aktivitet på julfesten? Eller låt dina elever göra skyltar till klassens julfest som ni hänger upp tillsammans.
  • Ge i julklapp: Vårt julalfabet passar perfekt att rama in och ge i julklapp åt dina nära och kära. I exemplet nedan har vi ramat in bokstaven S utan att färgägga den. Visst är den fin att bara skriva ut och rama in som sådan?
Bild: © Pernilla Bergman / Vardagssaker

Så här gör du:

  1. Klicka på länken nedan för att ladda ner ditt julalfabet.
  2. Skriv ut bokstäverna på vitt papper.
  3. Ta fram dina färgpennor eller kritor och börja färglägga.
  4. När du är klar, glöm inte att dela med dig av dina konstverk genom hashtagen #julalfabet

Ladda ner vårt julalfabet här

Mer än ett julalfabet

Oavsett om du är en julälskare, en förälder som vill underhålla dina barn, eller bara letar efter en rolig och avkopplande aktivitet, kommer vårt julalfabet att göra din jul magisk. Det bästa är att du kan ladda ner det helt kostnadsfritt i vår webbutik.

Dela gärna det du skapat med oss på sociala medier genom att använda hashtaggen #julalfabet. Vi ser fram emot att se dina konstverk och hoppas att du får en riktigt glädjefylld jul!

Mera julmålarbilder

För dig som vill ha mer har vi goda nyheter. I vår webbutik finns massor med julpyssel och juliga målarbilder att ladda ner kostnadsfritt. Du kan besöka vår webbutik här.

målarbild julgranskulor