Kultur & Upplevelser

Hitta en julfilm med Krampus i rampljuset

Gillar du skräck och humor? Missa inte de här fem julfilmerna med Krampus som tema.
julfilm med krampus
© [LordHenriVoton] via Canva

Har du som många andra blivit fascinerad av den djävulsliknande varelsen från alperna? Kan du inte få nog av Krampus? Ingen fara! Vi har tips för dig som är sugen på hårresande julfilm. Gör dig redo att tjäna på gränserna för det traditionella julmyset.

Det här är fem julfilmer om Krampus som är kända för att kombinera humor och skräck.

Krampus – En modern klassiker

”Krampus” (2015) är en nyskapande och unik komediskräckfilm som kommer ge dig både hårresningar och ett gott skratt. När en dysfunktionell familj ska fira jul tillsammans börjar skrämmande och mystiska saker hända. Familjens brist på julstämning och ömsesidig respekt lockar fram Krampus. Det blir en mörk julnatt fylld av fasor och övernaturliga händelser. Filmen blandar humor och skräck på ett sätt som kommer att ge dig en riktigt bra julstämning. Den är perfekt för dig som är ute efter en adrenalinkick eller en nypa svart humor i julklappssäcken.

Se trailer för Krampus här.

A Christmas Horror Story – En skräckinjagande julfilm

”A Christmas Horror Story” (2015) är en otroligt underhållande antologifilm som lyckas med att skapa en spännande blandning mellan skräck och julkänsla. Genom flera parallella berättelser utforskas julens mörkare sida. Mystiska figurer och mörka krafter kastar en skugga över festligheterna. Förbered dig på en hisnande berättelse som inkluderar zombiejulgranar, demoniska jultomtar och mycket mera. Den här filmen är för dig som gillar spänning och övernaturlig skräck.

Se trailer för A Christmas Horror Story här.

Rare Exports: A Christmas Tale – En udda twist

”Rare Exports: A Christmas Tale” (2010) är en originell julfilm med en spännande twist på julfirandet. I det nordliga Finland upptäcker invånarna att mystiska händelser skett i samband med ett gruvarbete. Det visar sig att den riktiga jultomten inte är snäll och givmild, utan något mycket mer skrämmande och farligt. Byns invånare blir tvungna att konfrontera något fasansfullt mitt under årets festligaste högtid.

Filmen utforskar teman som gamla legender och övernaturliga krafter. Om du är ute efter en julfilm som sticker ut bland de traditionella kommer ”Rare Exports” att uppfylla dina förväntningar.

Se trailer för Rare Exports: A Christmas Tale.

© [mppriv] via Canva

Better Watch Out – En Oförutsägbar Julfilm

”Better Watch Out” (2016) är en oväntad och oförutsägbar julfilm med en mörk twist. När en tonåring och hans barnvakt förbereder sig på en vanlig kväll med julmys konfronteras de plötsligt av en hotfull inkräktare. Det som följer är en skrämmande och underhållande berättelse som kanske inte är det du väntat dig.

Filmen blandar humor och spänning på ett sätt som håller dig på helspänn. ”Better Watch Out” är för dig som redo för en film som bryter ny mark inom julskräckgenren. Missa den inte!

Se trailer för Better Watch Out.

Santa’s Slay – En oförglömlig julupplevelse

”Santa’s Slay” (2005) är en humoristisk och blodig julskräckkomedi som vänder upp och ner på jultraditionerna. I den här filmen är jultomten inte givmild och snäll som vi är vana vid, utan en demonisk och skrämmande varelse som sprider skräck under julen. En gång i tiden har han förlorat ett vad mot en ängel. När vadet är avklarat återgår den mordiske jultomten till sitt gamla onda jag. På julafton ställer han till med kaos i en småstad.
Är du trött på de traditionella julfilmerna och är sugen på något annorlunda kommer Santa’s Slay att ge dig en oförglömlig julpplevelse.

Se trailer för Santa’s Slay här.

Flera tips på skrämmande julfilmer

Läs vidare här om du inte fick nog av tips på skrämmande julfilmer.

Vill du veta mera om Krampus?

Om du är nyfiken på den demoniska varelsen Krampus har vi skrivit inlägget allt du behöver veta om Krampus.