Inredning & Mode Mat & Pyssel

16 kreativa idéer för julgranspynt

Trött på samma julgranspynt varje år? Här är 16 kreativa idéer som kommer få dig att gnistra av glädje!
© via Canva

Julgranen har hittat in i stugan igen, men idéerna för julgranspynt kanske har sinat? Lite variation på prydnaderna piggar upp och tänder julkänslan på nytt. Här delar vi med oss av många fantastiska idéer på julgranspynt, inklusive några annorlunda och unika alternativ för att skapa en minnesvärd gran.

1. Glittrande julgranskulor

Vill du att din gran ska gnistra och glimma som i en Disneyfilm? Ingenting är väl juligare än det. Skaffa hem olika storlekar av glittrande julgranskulor. De reflekterar ljuset på ett vackert sätt och skapar en gnistrande effekt i granen. Välj olika färger på kulorna eller var enhetlig och välj en viss nyans, som rött eller silver. Det är också snyggt om banden som julgranspynten hänger i är glittriga.

2. Personliga julgranskulor

Skapa anpassade julgranskulor med namn, datum eller speciella meddelanden för varje familjemedlem. Det ger granen en personlig prägel.

3. Pynta med trädetaljer

Julgranspynt av trä ger granen en rustik och charmig känsla. Det går bra att måla och dekorera dem på olika sätt.

4. Julgranspynt i retrostil

Ge din gran en gammaldags känsla genom att välja julgranspynt i retrostil. Det kommer garanterat att framkalla nostalgikänslor.

gammaldags julpynt
© via Canva

5. Självgjorda hantverk

Varför inte satsa på en julgran med enbart eller till största delen egengjorda pynt? Kanske du tycker om att sticka eller virka? Du kan till exempel skapa egna julgranskulor, små tomtar, änglar eller snöflingor. Det är en rolig aktivitet att göra tillsammans med barnen också.

Läs vårt inlägg om hur du gör julgranspynt av papper här.

6. Glasprydnader

Glasdekorationer är vackra och fångar ljuset på ett unikt sätt. De finns i olika former och mönster och ger ett elegant utseende åt julgranen.

7. Julpynt med djurtema

Är du djurälskare kan du hänga upp små djurfigurer eller julgranspynt med djurtema i granen. Du kan skapa ett skogstema genom att hänga djurfigurer som älgar, renar och björnar i granen.

8. Annorlunda julgranspynt

Var kreativ och överraska dina gäster genom att hänga upp ovanliga saker så som nycklar, vackra gamla knappar, speglar, klockor eller små boksidor. Dessa oväntade prydnader ger granen karaktär. Var inte rädd för att experimentera vilt.

9. Godis som julgranspynt

För en söt touch häng julgodis, polkagrisstänger och pepparkakor i granen. De ser inte bara vackra ut, utan är också ätbara! Läs vårt inlägg om hur du dekorerar julgranen med pepparkakor här.

godis julgranspynt
© via Canva

10. Geometriska former ger en modern touch

Skapa en trendig känsla genom att pynta med geometriska föremål som trianglar, hexagoner och diamanter. Det kommer få din gran att se modern ut.

11. Vinterlandskap i miniatyr

Skapa vinterlandskap i miniatyr i glaskulor eller terrarier och häng dem i granen. Det ger granen en förtrollande och sagolik känsla.

 12. Färgsprakande fjädrar

Fjädrar i olika färger och storlekar kan ge granen en lekfull och färgstark touch. De kan användas som hela fjäderkullar eller enstaka fjädrar för en subtil effekt.

fjädrar julgranspynt
© [photosvit] via Canva

13. Flera Typer av Ljuskällor

Kombinera olika typer av ljuskällor, inklusive vanliga LED-ljusslingor, ljusstakar och batteridrivna ljus för att skapa olika belysningsnivåer och ljuseffekter i granen.

14. Använd glitterspray

Använd glitterspray i guld eller silver för att ge granen en subtil glans och gnista.

15. Dekorera med små lyktor

Häng upp många små lyktor med led-ljus i granen.

16. Pynta med fjärilar

Tänk utanför boxen. Pröva att använda dig av teman som inte är speciellt vintriga. Att pynta sin gran med fjärilar har blivit allt mer populärt. Sagolikt vackert är det också!

fjäril julgranspynt
© [homydesign] via Canva

16. Pryd din gran med rosetter

Att pryda sin gran med rosetter ger en charmig känsla. Använd matta eller glittriga band, eller en kombination av båda. Du kan använda en eller flera färger.

Flera tips för julgranspyntning

Funderar du på hur du ska göra för att välja tema på din julgran? Vi har tips på hur du kan tänka för att göra en personlig julgran som matchar din inredning och stil. Hoppa vidare till vårt inlägg 10 fantastiska tips för julgranspyntning.

Vi rekommenderar också Bättre Hälsas tips på hur du kan dekorera din julgran snyggt.