Djur & Natur Inredning & Mode

Inred med växter! 7 tips för ett grönt hem

Går du i tankar på att inreda med växter? Vi tycker själva det är jättefint att ha gröna växter inomhus och visar här ett urval av grön inredning som inspirerar mig. Hoppas att du också får glädje av dessa sju tips för ett grönt hem!

Grönt är skönt och det gäller inte minst i hemmet.

1. Arbetshörna

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Vi hade gärna skrivit och läst böcker i denna mysiga arbetshörna. Arbetsplatsen är både inspirerande och prydlig – den perfekta kombinationen. Att inreda med växter kan just skapa balans i hemmet, och det är dessutom mycket trevligare att jobba på när det känns lite levande i omgivningen. Här är det livligt utan att vara störigt, så att säga. Någon mer som vill ha en arbetshörna med gröna växter som denna?

2. Växtarrangemang

grönt hem
Bild: © P_PHOTO / iStock

Arrangera krukor och vaser med gröna växter inomhus. Att inreda med inomhusväxter behöver inte vara så mycket mer avancerat än så här, och dessutom gör det sig riktigt bra för dig som samlar på sticklingar. Främst när du håller på att vattenrota dem. Vi är själva fan av vackra vaser. Har en fin liten samling här hemma och älskar när den kommer till användning.

3. Sovrum

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Det här kallar vi ett vilsamt sovrum. Vi hade gärna kommit till ro här. Sagolikt med de gröna växterna och skira gardinerna!

4. Fondvägg

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Ännu en arbetshörna, men vad vi vill visa här är att tapeter med gröna växter på också skänker rummet en härligt naturlig känsla. Se hur effektfull fondväggen är tillsammans med de faktiska växterna!

5. Vardagsrum

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Beträffande ”grönt är skönt” och detta vardagsrum är vi beredda att hålla med till 110 procent. Mycket av inredningen är hemmagjord, men om du inte har något emot att snickra, fixa och skapa själv är vardagsrummet här ovanför ett ypperligt exempel på hur fint du kan inreda med gröna krukväxter och möbler i obehandlade material.

6. Balkong

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

För oss är balkongen inte en separat del av hemmet. Den är en förlängning av rummet. Det är just en förlängning – och oas av gröna växter – vi försöker åstadkomma med vår egen balkong. Så fort frosten försvunnit och dygnstemperaturen blivit varmare stortrivs många av krukväxterna på balkongen. Passa på att inreda med växter även på balkongen när det går. Då blir det så här mysigt.

7. Växthörna

grönt hem
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Genom att fylla en hörna med gröna växter kan du åstadkomma en känsla liknande den lummiga balkongkänslan. Ställ fram dina favoritkrukväxter, som monstera och palettblad. Om du samlar på krukväxter och sticklingar är det alltid fint att ha en liten egen yta för dem, precis som bokälskaren har sina bokhyllor.