Mat & Pyssel

Iste med smak av våren

Gör ditt egtet iste med smak av våren. Här kommer tre enkla och goda recept.
iste med vårsmak
©[Viennetta] via Canva

Efter en lång och kall vinter är det skönt att byta ut de varma dryckerna mot något kallt och uppfriskande. Varför inte pröva på att göra ditt eget iste med smak av våren? Du kan sedan njuta av din kalla och uppfriskande dryck i solen. Vi har tagit fram tre recept med spännande smaker som garanterat kommer att locka fram vårkänslorna.

Här är tre goda recept på iste med vårsmak

iste med citron och ingefära
©[Nitrub] via Canva

Iste med citron och ingefära

Ingredienser

  • 4 påsar svart te
  • 1,5 liter vatten
  • 1 stor ingefära, skalad och skivad
  • 1 citron, skivad
  • 0,5 dl honung, eller efter smak

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lägg i ingefära och citronskivor.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Ta kastrullen åt sidan och lägg i tepåsarna. Låt dra i ca 3 minuter.
  4. Ta upp påsarna och rör i honungen tills den lösts upp.
  5. Låt svalna och servera med is. Garnera med citronskivor.
iste med hallon och mynta
©[5PH] via Canva

Iste med hallon och mynta

Ingredienser

  • 4 påsar grönt te
  • 1,5 liter vatten
  • 2,5 dl färska hallon
  • 0,5 dl färsk mynta
  • 0,5 dl socker, eller efter smak

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lägg i hallon och mynta.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Ta kastrullen åt sidan och lägg i tepåsarna. Låt dra i ca 3 minuter.
  4. Ta upp påsarna och rör i sockret.
  5. Sila bort hallon och mynta, låt svalna och servera med is.
iste med lavendel och vanilj
© via Canva

Iste med lavendel och vanilj

Ingredienser

  • 4 påsar svart te
  • 1,5 liter vatten
  • 0,5 dl torkade lavendelblommor
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker, eller efter smak

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lägg i lavendel och vaniljstång. Vaniljstången delar du på längden och skrapar ur de små svarta fröna.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och lägg i tepåsarna. Låt dra i ca 3 minuter.
  4. Ta ut påsarna och rör i sockret.
  5. Sila bort lavendel och vaniljstång, låt svalna och servera med is.