Fest & Lek

Rolig sånglek för julfesten

Det här är en enkel men hysteriskt rolig sånglek med jultema. Spelet kan spelas på julfest eller hemma med familjen.
Bild: © Milkos/ Canva

Vad piggar väl inte upp julen mer än roliga spel och lekar som både vuxna och barn kan delta i? Det här spelet kostar ingenting att göra och kommer garanterat att locka fram många gapskratt bland gästerna. Den här leken spelas i lag och går ut på att gissa julsång.

Börja med att skriva ner tre rader från en julsång på en papperslapp. På baksidan av lappen skriver du låttiteln. Gör många lappar med olika julsånger, vik ihop dem och sätt dem i en skål.

Spelets regler

Dela upp spelarna i två eller flera lag. Lagen drar i tur och ordning lappar ur skålen. Ni kan turas om att dra lappar i laget.

En spelare drar en lapp från skålen och läser den första sångraden utan att sjunga. Laget har 10 sekunder på sig att gissa vilken låt det är. Om de gissar rätt före tiden är ute vinner laget 5 poäng och turen går vidare till nästa lag. Lyckas de inte gissa rätt får de ytterligare 10 sekunder på sig att gissa när spelare läser upp nästa sångrad.

Om laget gissar rätt på andra försöket får de 3 poäng och turen gå vidare till nästa lag. Om de inte gissar rätt efter 10 sekunder när den tredje sångraden läses upp måste spelaren som läste upp kortet sjunga julsången. Om laget lyckas gissa rätt får de 2 poäng.

Turen går över till följande lag. När alla lappar har dragits ur skålen räknas poängen ihop. Det laget som har flest poäng vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.