Kultur & Upplevelser

5 romantiska julböcker för mysläsning i december

Läsning av romantiska julböcker är lite av en jultradition…
romantiska julböcker
Bild: © Wavebreakmedia / iStock

I december månad ägnar vi oss inte bara åt julpynt, utan även åt att kolla på romantiska julfilmer och åt att läsa eller lyssna på romantiska julböcker. Romantik och jul är den perfekta kombinationen för att skapa julmagi, tycker vi och tipsar därför här om fem böcker som finns som både fysiska böcker, e-böcker och som ljudböcker.

1. En dag i december av Josie Silver

en dag i december

Kärlek vid första ögonkastet? Kanske inte så troligt. Men när Laurie får se sina drömmars man på andra sidan bussfönstret och deras blickar låser fast i varandras, förälskar hon sig i alla fall. Det är bara det att hon inte hinner fram till honom i tid. Ett år senare möts de igen – nu är han hennes bästa väns pojkvän. En dag i december av Josie Silver utspelar sig under tio års tid och frågan är om Laurie någonsin kommer få vara tillsammans med mannen hon är kär i och rent av älskar. Läs eller lyssna på julboken!

2. Jul i krinolin av Amanda Hellberg

jul i krinolin

Amanda Hellbergs Jul i krinolin är skriven i samma mysiga anda som andra romantiska julböcker, men har något eget i form av en historisk miljö. Boken utspelar sig på 1800-talet, på baron von Drevers gods. Dit kommer Lovisa för att koka karameller inför baronens vinterbal och det slår gnistor om dem båda. Såväl baronen som godset verkar tyngda av ett mörkt förflutet och Lovisa blir den som historien visar sig för. Läs eller lyssna på boken!

3. Julen enligt Julia av Kristin Emilsson

julen enligt julia

Julia och Petter är av olika skäl missnöjda inför årets julfirande. En sak har de dock gemensamt: de känner sig ensamma. Ensamheten driver dem också att nappa på erbjudandet att tillbringa julhelgen i ett vackert gammalt stenhus i Visby – och det är där de kolliderar. För det första mötet mellan Julia och Petter blir allt annat än trevligt. Men du vet hur det kan vara i romantiska julböcker, kärlek börjar alltid med bråk… (?) Julen enligt Julia är Kristin Emlissons romantiska komedi i bokform och boken bjuder på charmig mysläsning i december. Visby ser trots allt ut som ett sagoland under det vita snötäcket. Läs eller lyssna på julboken!

4. Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri

jag kommer hem till jul

Emily närmar sig 40 och med åldern ökar också kraven på att hon ska slå sig till ro, gifta sig. I år verkar det hända, hon ska till och med ta med sig pojkvännen Robert hem till jul. Det blir inte som hon tänkt sig, nej, i stället gör de slut. För att slippa familjens tjat om att skaffa en man tar Emily med sig en fejkpojkvän hem till julfirandet, den yngre grannen och playboyen Evan. Årets jul blir ingen annan lik, Joanna Bolouris julbok Jag kommer hem till jul utvecklar sig till en romantisk komedi. Läs eller lyssna på boken!

5. En oönskad julklapp av Sara Molin

en oönskad julklapp

Diana vill ogärna resa hem till Sverige, men när mamman återigen ber henne komma hem till jul kan hon inte säga nej. Inte den här gången. Ett vikariat på akutmottagningen hemmavid är också ganska lockande, så Diana lämnar livet på den afrikanska kontinenten ett tag. Väl på svensk mark förvånas hon över hur trivsamt det kan vara. Särskilt tillsammans med de nya arbetskamraterna Gunnel, Blaze och Erik… Men tiden hemma är också tumultartad. Hon får reda på att hennes pappa – som hon trott är död – lever och har en ny familj. I En oönskad julklapp av Sara Molin söker Diana upp sin fram tills nu okända halvsyster och det går som det går. Läs eller lyssna på julboken!

Läs eller lyssna på romantiska julböcker!

De fem romantiska julböckerna i listan här ovanför är bara ett litet urval av all den fantastiska julromantik du kan läsa eller lyssna på. Om du läser eller lyssnar via Nextory kan du göra det kostnadsfritt i 14 dagar och sedan från 139 kronor i månaden. Läs mer om erbjudandet på Nextory.se!