Inredning & Mode

5 snygga hallmattor som ger en ombonad känsla

Hallen knyter samman rummen i hemmet och är ett utrymme du vanligen rör dig mycket i, oftast fram och tillbaka. Varför då inte göra utrymmet lite mysigare med hjälp av exempelvis hallmattor i snygga färger och mönster?
5 snygga hallmattor
Bild: © poligonchik / iStock

Hallen tar mycket plats i hemmet. Åtminstone är det så hallytan kan upplevas när man inte riktigt vet vad man ska göra med utrymmet. Den kan också upplevas som kal och kall, som en plats man mest bara passerar på väg till de andra rummen. Men så behöver det inte vara. Tvärtom rymmer hallen stor inredningspotential. Genom att inreda med en hallmatta får utrymmet liv i form av spännande material, färger och mönster. Hela utrymmet blir även mer ombonat. Med andra ord ger lite lullull högre mysfaktor. Prova med någon av dessa fem snygga hallmattor!

1. Marockansk boucherouite-matta

boucherouite-matta
Bild: © Trendcarpet.se

Boucherouite-mattan du ser på bilden kommer från Marocko och är en lyxigare form av trasmatta. Materialet i den består av återbrukade textilier såsom av bomull, ull, garn och av syntetiska fibrer. Variationen i materialen märks inte minst på hur levande hallmattan är. Om du gillar kvalitativa, färgglada hallmattor kommer du definitivt gilla denna handvävda matta, som lyser av hantverkskärlek.

2. Klassisk persisk hallmatta

persiska hallmattor
Bild: © Trendcarpet.se

Den här klassiska persiska hallmattan har ett stilfullt utseende och fyller hallen med varma toner av bland annat röd, orange och gul. Mattan är handvävd och gjord i 100 procent naturliga material. Materialvalen är ett par av de saker som utmärker persiska mattor, som vävs i ull. Hur får ullen de mustiga färgerna? Vegetabilier används. Så ja, exklusivt rakt igenom!

3. Orange handgjord sisalmatta

handgjord sisalmatta
Bild: © Trendcarpet.se

Vad gäller inredning brukar enfärgat bli väldigt, väldigt läckert, så länge du matchar färgen på ett smakfullt sätt. Smakfullt? Det avgör du själv. Eftersom det är så fint med enfärgat och inte minst med färgen orange, tipsar vi här om en orangefärgad hallmatta. Den är en så kallad sisalmatta, handgjord av växtfibrer från sisalplantan. Vad sägs om färgklicken på bilden?

4. Afghansk kelimmatta

handgjorda hallmattor
Bild: © Trendcarpet.se

Både färgerna och mönstren i den här afghanska kelimmattan säger välkommen hem (!). Kelimmattor tillverkas i ull och ullen färgas in med naturliga färger. Tänk dig toner av aprikos, indigo eller oliv, för att ge några exempel på varifrån de behagliga färgerna på den klassiska afghanska mattan kommer.

5. Marockansk beni ourain-matta

marockansk beni ourain-matta
Bild: © Trendcarpet.se

Svart och vitt i en sofistikerad kombination. Det är ord som kommer till oss när vi ser denna marockanska beni ourain-matta, som är gjord av ull från får i Atlasbergen. På Trendcarpet.se finns både den här mattan liksom andra hallmattor i samma urtjusiga stil.

Snygga hallmattor på Trendcarpet

På Trendcarpet hittar du ännu fler snygga hallmattor – eller snygga mattor överlag. Mattorna vi tipsar om i artikeln är handgjorda och exklusiva, men säljs för nätpriser. Surfa vidare till Trendcarpet.se och botanisera i utbudet av allt från barnmattor till utomhusmattor av finaste kvalitet.