Fest & Lek Mat & Pyssel

5 recept för att göra julgodis med kakao

Kakao är en fantastiskt god ingrediens i allehanda julgodis…
julgodis med kakao
Bild: © Artit_Wongpradu / iStock

Brigadeiros, chokladtryffel och marknadsnougat är olika exempel på julgodis med kakao – här har du fem recept för att göra ditt eget chokladgodis.

1. Julgodis med kakao

På Koka ihop finns ett recept för att göra julgodis med kakao. Japp, godisreceptet heter till och med så. Socker, smör och grädde är grundingredienserna och sedan fyller du på med både kakao och vaniljsocker. Beroende på hur länge du kokar smeten, desto mer eller mindre lik kola blir den.

2. Brigadeiros

Brigadeiros är ett julgodis från Brasilien. Det innehåller både kakao och kondenserad mjölk, för att nämna ett par av ingredienserna. På Mitt kök finns receptet för att göra dessa små läckerheter.

3. Klassisk chokladtryffel

Arlas klassiska chokladtryffel är en riktig chokladbomb med såväl ett lager kakao utanpå som smält choklad inuti. Läs hur du går tillväga i receptet på Arla.se.

4.. Chokladkola

Chokladkola är underbart segt i konsistensen och fylligt i smaken. Ju rikare chokladsmak, desto mer kakao häller du i kolasmeten. Du hittar receptet för att göra egna chokladkolor på Arlas webbplats.

5. Marknadsnougat

Marknadsnougat kallas även marknadsgodis och är ett slags fusknougat. Godisformen säljs oftast på marknaden och är känt för att vara smulig, nästan lite torrt men samtidigt nostalgiskt gott. Vin- och matguiden har ett förträffligt recept på marknadsnougat – klicka dig vidare till det!

Det här var fem sorters julgodis med kakao. Vilken av godissorterna blir du sugen på att göra?