Inredning & Mode

5 snygga trender i höstmodet 2020

Hur blir höstmodet 2020?

Nu när hösten 2020 är här kan i alla fall inte vi låta bli att fundera över årets höstmode. Hur blir det? Här nedanför listar vi fem av de stora modetrenderna och ger även exempel på plaggen att klä dig i.

1. Svart är det nya svarta

höstmodet 2020 svart
Svart på svart… Det finns absolut inget tråkigt med denna klädstil från Ellos – läs mera om deras smekande svarta jeans för 399 kronor!

Svart på svart, det sammanfattar höstens trendigaste modefärger. Matcha olika texturer för att skapa mera livliga outfits. När du mixar tyg och läder känns kläderna plötsligt inte så platta, även om du är klädd i svart från topp till tå. Prova! Givetvis har också höstens sedvanliga naturfärger en återkomst i klädbutikerna.

2. Läder är trendigare än någonsin

läder bälte
Dags att plocka fram det klassiska läderbältet? Jamen, typ ett läderskärp i stil med detta i garvat läder och som kostar 199 kronor på Ellos?

Just när läder verkar vara helt ute gör materialet den starkaste comebacken. Ever. Höstmodet 2020 är värsta hyllningen till lädret. Vad blir det, en läderjacka och/eller ett par läderbyxor? Allt läder kommer inte vara i svart, även om det svarta dominerar. Tvärtom hittar du läderplagg i rött, brunt och i beige.

3. Rutigt är populäraste mönstret

rutiga jackor
Den här snygga jackan i skjortmodell finns på Ellos och kostar 699 kronor.

Rutor tycks aldrig bli omoderna och hösten 2020 är rutigt det trendigaste mönstret på kläder. Stora rutor och små rutor… Blanda de rutiga mönstren eller tona ner rutorna med ett enfärgat tillbehör. Svart- och vitrutiga byxor med en svart kavaj upptill är en snygg kombo…

4. Androgyn klädstil är moderiktigt

loafer i läder
Dessa skinnloafers kostar 1 999 kronor på Ellos och är som pricken över i:et i den androgyna stilen hösten 2020.

… och på tal om kavajer är den androgyna klädstilen åter inne. Tänk dig kostymkänsla med stor kavaj, skjorta, slips, kostymbyxor och så vidare. Den dressade stilen mjukas upp något av blusar med volanger eller skjortor med spetskragar.

5. Fransar och kragar är viktiga detaljer

Hösten 2020 ska skjortorna helst ha kragar, gärna detaljrika kragar med spets eller dylikt. Men en mera avskalad stil är heller inte fel och här ser du exempel på en enkel svart skjorta från Ellos. Skjortan kostar 499 kronor.

Med detaljer såsom fransar och kragar får höstmodet 2020 lekfulla inslag. Särskilt fransarna är som den vackraste förlängningen av sommarmodet 2020 – och ja, även makramé funkar i den tidiga hösten 2020.