Djur & Natur Kultur & Upplevelser

6 varma stränder du antagligen vill vara på nu

Brrr... Det märks på termometern att vintern närmar sig i rusande fart. Så här års kan i alla fall inte vi låta bli att längta bort till varma stränder för en stunds vila. Vi är antagligen inte ensamma – vilken av dessa sex stränder vill du helst vara på nu?

1. Whitehaven Beach

strand på Whitsunday Islands
Bild: © BeyondImages / iStock

Whitehaven Beach ligger på Whitsunday Islands i Australien. När du är trött på att ligga i den mjuka, varma sanden kan du snorkla i fantastiska vatten med bland annat sköldpaddor och tropiska fiskar.

2. Playa de Amadores

strand på Gran Canaria
Bild: © rusm / iStock

Playa de Amadores eller Amadoresstranden ligger i närheten av Puerto Rico på Gran Canaria. Den är en av kanarieöns nyaste stränder och ligger i anslutning till det fräscha turistområdet. Perfekt strand för oss som behöver lindra värk i vintertider och som inte heller har något emot klassisk charter.

3. Source D’Argent

pardisö i Indiska oceanen
Bild: © alxpin / iStock

Stranden Source D’Argent eller Anse Source D’Argent ligger på paradisön La Dique i Seychellerna. Många drömmer om att få åka hit. Är du en av dem?

4. El Gouna

stränder i Egypten
Bild: © DavidWiberg / iStock

De flesta varma stränderna i El Gouna, Egypten ligger på små egna öar, strax utanför land i Röda havet. Du har väl inte missat Egyptens fantastiska snorkelvatten, som dessutom håller sköna badtemperaturer när det är som kallast i Sverige?

5. Pink Sands Beach

rosa strand i Karibien
Bild: © BenDower / iStock

Pink Sands Beach ligger i karibiska Bahamas och räknas som en av världens bästa stränder – och då i särklass. Stranden utmärker sig för sin vackra rosa sand och sitt glittriga turkosa vatten.

6. Venice Beach

stränder i Kalifornien
Bild: © peeterv / iStock

När man hellre vill ha storstadsupplevelser än charterhäng är Venice Beach eller Venicestranden i kaliforniska Los Angeles ett måste. Det blir kanske inte så mycket vila här. Varma temperaturer utlovas dock, liksom mängder av strandaktiviteter såsom strandvolleyboll. Inte så lite mäktigt med stadssilhuetten som skjuter upp i bakgrunden.