Kultur & Upplevelser

Årets häftigaste adventskalendrar

Det finns många intressanta och häftiga adventskalendrar. Här listar vi årets häftigaste kalendrar. 24 gåvor till dig själv eller att ge bort.

Intressanta adventskalendrar har blivit allt vanligare med åren. Förutom de vanliga chokladkalendrarna och godiskalendrarna finns det nuförtiden kalendrar med bland annat popcorn, fiskedrag och te eller kaffe. För lite omväxling och en mer intressant tid före julen har vi listat några alternativ som kanske kan vara intressanta för just dig.

Chilikalender

Årets ”hetaste” kalender – Jingle Balls

För den som prövat allt! Det här är en adventskalender med chili, kallad ”Jingle Balls”. Chili Klaus från Danmark har tagit fram en blandning av vingummin, karameller och chilikulor av choklad, lakrits och chili, som bonus får du en flaska chilisås. Varje lucka innehåller 1-2 bitar så du kan uppleva kalendern tillsammans med någon annan. Du får uppleva godbitar i olika styrkor från styrka 0 (lugnt) till 100 (Jordens undergång). Den starkaste godbiten innehåller chilipulver från en av världens starkaste chili – Carolina Reaper och kommer garanterat att vara en ”het” upplevelse!

Känner du någon som gillar utmaningar eller stark mat? Då är det här en perfekt gåva att ge redan före jul. Det här är garanterat den hetaste adventskalendern på marknaden!

Popcornskalender

Julkalender med popcorn

Popcorn är definitivt lite mer originellt än choklad och pepparkakor till jul. Men visste du att popcorn kan smaksättas och kryddas i en uppsjö av smaker. Den här popcornskalendern innehåller gourmetpopcorn i 12 smaker som Strawberries & Cream, Salted Caramel och Toffee Apple & Cinnamon! Här har du 24 luckor med popcorn i häftiga smaker att testa. Här hittar du även en vegansk popcornskalender.

Vingummikalender

Vingummin

Här har du en adventskalender som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Luckorna innehåller 24 påsar med vingummin i olika spännande smaker. Vingummi-kalendern öppnas på mitten och är så snygg att man vill ha den synlig framme på bordet. Man kan också spara lådan till nästa jul och fylla luckorna med eget innehåll.

Kaffekalender

Kaffekalender

Kaffe är bland det populäraste i hela norden. Vi dricker kaffe hela tiden. Varför inte pröva på lite nya varianter. I den här kaffekalendern får du 24+1 olika kaffesorter som räcker till 2 koppar kaffe per lucka. Upplev helt nya smaker varje dag inför jul. Vill du utforska världen av kaffe är det här en kalender för dig.

Chokladpralinkalender

Chokladpraliner

För en riktigt lyxig tid i väntan på julen kan du pröva på den exklusiva pralinkalendern från Heavenly by Schöttinger. Den innehåller lyxiga praliner med bland annat marsipan, mandel, cognac och choklad. Du får 24 luckor med noggrant utvalda smaköverraskningar ur deras fantastiska sortiment.

Lakritskalender

Lakritskalender

Vem kan få nog av lakrits? I 24 luckor hittar du totalt 720 gram lakrits i olika former och smaker. I lakritskalendern från Lakritsfabriken finns både sorter från deras vanliga sortiment och nya spännande smaker. Kalendern bär ett fint omslag med hus illustrerat av konstnären Mia Stolpe.

Fiskekalender

Fiskekalender

För de flesta är sommaren den stora fiskesäsongen. Men de största entusiasterna fiskar gärna året runt och fiskar de inte så passar de på att pyssla med sin fiskeutrustning. Här har du en perfekt adventskalender för den som älskar fiske. 24 luckor med fiskedrag och tillbehör.

Sminkkalender

Sminkkalender

En perfekt kalender om du vill skingra julstressen och pyssla om dig själv inför jul. Lyxig adventskalender med 24 luckor som innehåller bland annat parfymer, smink och skönhetstillbehör. I decembermörkret är det bra att pigga upp tillvaron. Med den här kalendern får du samtidigt allt du behöver för att göra dig festfin till jul- och nyårshelgerna.