Kultur & Upplevelser

Överlevnadsinstinkt – Hitta en zombieserie som passar dig

Spänning och skräck eller humor och lättsamhet? Hitta rätt zombeserie för dig.
zombie serie
©[GoodLifeStudio] via Canva

Zombieserier har blivit en otroligt populär genre på TV de senaste åren. Flera av dem har redan hunnit bli ikoniska och genredefinierande. Du kan välja mellan allt från spännande och humoristiska överlevnadshistorier till originella tolkningar av zombieapokalypsen. Det finns något att utforska för var och en. För dig som inte vet vilken zombieserie du ska börja med har vi skapat en lista på de mest populära serierna som finns att streama.

The Walking Dead

När man pratar om zombieserier har de flesta inte undgått att höra om The Walking Dead. Det är en av de mest ikoniska zombieserierna som har gått på tv i över tio år. Serien är både spännande och skrämmande och innehåller också en del drama.

Vi får följa huvudpersonen Rick Grimes, en polis som vaknar upp efter att ha varit i koma och upptäcker att en zombieapokalyps har brutit ut. Rick leder en grupp överlevande i deras kamp för att hitta en säker plats att bo på och skydda sig mot zombiehorderna.

Med enastående karaktärsutveckling och en ständigt växande värld kommer du att sitta som fastklistrad vid skärmen.

Z Nation

Z Nation är en fräsch och överraskande zombieserie som är fylld med spänning och humor. Serien balanserar allvarliga teman med lättsamma ögonblick och bjuder på en unik tolkning av zombieapokalypsen.

I den här serien får vi följa en grupp överlevande som kämpar för att hitta botemedel mot zombieviruset som hotar mänsklighetens överlevnad. Bland huvudkaraktärerna finns Lieutenant Roberta Warren som är en skicklig soldat och gruppledare, den unga kvinnan Addy med överlevnadsinstinkt, och Doc som är en tidigare drogmissbrukare som har utvecklat ett bot mot viruset.

Black Summer

Black Summer är en intensiv och oförutsägbar zombieserie som kommer att få dig att hålla andan i varje avsnitt. Fokus ligger på den tidigare fasen av apokalypsen och återger människans överlevnadskamp på ett brutalt och gripande sätt. Serien är en prequel till Z Nation.

Vi får följa en grupp människor som kämpar för att överleva i det tidiga skedet av en zombieapokalyps. Bland huvudkaraktärerna finns Rose, en mor som försöker återförenas med sin dotter, Spears, en ensamvarg som har förlorat allt, och Sun, en kvinna som har flytt från en farlig grupp överlevande.

hitta en zombieserie som passar dig
©[Fotokita] via Canva

Kingdom

Kingdom är en spännande koreansk zombieserie som inte liknar något annat på TV. Den utspelar sig under en förtrollande historisk era. Vi får följa kronprins Lee Chang, som försöker förhindra zombieapokalypsen.

Med vacker produktion och djupa karaktärer tolkas zombiegenren på ett originellt och imponerande sätt. Serien innehåller också en del politiskt drama, vilket ger den ytterligare en dimension. Har du en gång satt igång med den här serien kommer du längta efter mer.

iZombie

iZombie är en annorlunda och underhållande zombieserie som följer medicinstuderande Olivia ”Liv” Moore. Efter att ha blivit riven på en fest blir hon smittad av zombieviruset. Istället för att bli till ett blodtörstigt monster anpassar hon sig till sitt nya liv genom att ta jobb som rättsläkare. För att behålla sin personlighet måste hon äta hjärnor. Det ger henne syner, vilka hon använder sig av för att hjälpa polisen lösa brottsfall.

Med en lättsam och humoristisk ton är iZombie en spännande och rolig zombieserie som sticker ut från mängden. Serien är en riktig pärla.