Ekonomi & Teknik Inredning & Mode Kultur & Upplevelser

Se upp för dessa teknikprylar under Black Friday

Teknikprylar går åt som smör i solsken under Black Friday. De är ofta teknikvarorna som har de största rabatterna. Samtidigt är det här som du kan bli mest lurad.
rea black friday
Bild: © cnythzl / iStock

Teknikprylar går åt som smör i solsken under Black Friday. Några av de mest säljande teknikvarorna under Black Friday är högtalare, tv-apparater, spelkonsoler, mobiltelefoner och hörlurar. Samtidigt som de här produkterna traditionellt går ner i pris allra mest är det också produkterna du ska hålla ordentlig koll på.

Eftersom Black Week och Black Friday inte nödvändigtvis är något som gynnar handlarna sker också en hel del reafusk. Det är lätt att stirra sig blind på de röda prislapparna med stora rabatter. Det här har handlarna sedan länge lärt sig att dra nytta av.

Det har visat sig att många av de populäraste teknikprodukterna ofta faktiskt går upp i pris under Black Friday. Så det gäller för dig som konsument att hålla koll på prisstatistiken. Innan du rusar in bland folkmassorna som flockats kring teknikvarorna är det en god idé att gå in på prisjakt.nu för att jämföra priser.

Teknikprylar att hålla koll på

Enligt Prisjakt gick bland annat följande produkter upp i pris under Black Friday 2018:

  • 29 % av mobiltelefonerna
  • 27 % av hörlurarna
  • 25 % av spelkonsolerna
  • 32 % av pc-datorerna
  • 18 % av tv-apparaterna

Kom ihåg att också tänka på varornas kvalitet under rea. Ofta realiseras produkter mycket som det gått sämre för eller som inte är av god kvalitet. Den som har en tendens att bli riktigt reablind tenderar också att bli mest besviken.

Ibland höjs priserna precis före rean så att prissänkningen ska verka större än vad den egentligen är under Black Friday. Det kan också vara värt att veta att helt nya modeller kan släppas strax efter rean. Till exempel kan spelkonsolen du köpt kännas föråldrad om en ny modell släpps någon månad senare. Det lönar sig alltid att ta ett djupt andetag och googla en stund på nätet innan du rusar iväg till butiken i tron om att du gör ditt livs kap.