Mat & Pyssel

11 kreativa pysselboxar för ännu mera skaparlust

Med någon av dessa pysselboxar kan du och barnen börja skapa utan krångel.
pyssellådor
Bild: © triloks / iStock

Vill du och barnen ge utlopp för skaparlusten men vet inte i vilken ände ni ska börja? Då kan färdiga pyssel i form av pysselboxar vara en bra början – här har ni ett lass tips för att skapa i olika material.

1. Pysselbox med LED-blommor

pyssellådor
@ Jollyroom

Pyssla pappersblommor och ta sedan blommorna ett pysselsteg längre genom att göra dem till LED-blommor. Du läste rätt: ett pyssel med pappersblommor och blomlampor i ett. Alltid lika roligt att kunna använda det man skapat.

2. Box med suddisar

pysselboxar
@Ellos

Tack vare denna pysselbox är det lättare än någonsin att göra egna suddgummin – och fina blir de så kallade suddisarna också.

3. Pyssellåda med älvvärld

pysselboxar
@Ellos

En fantasifull pyssellåda för att skapa en miniatyrvärld med älvor – lägg även märke till enhörningen du kan pyssla. Pysslet kräver en del modellering i silkeslera. Vi antar gärna utmaningen!

4. Pysselbox för syslöjd

pyssellådor
@Adlibris

Varför välja ett pyssel när du kan välja flera? Denna pysselbox för syslöjd innehåller mängder av material för många kreativa systunder. Gör garnbollar, sykort eller väv!

Läs mer:
19 snygga krukor du villhöver

5. Box med dinosaurievärld

dinosaurie pyssel
@Stor&Liten

Återvinning och dinosaurier i en kombination? Javisst! Det är fullt möjligt med denna återbruksbox, som hjälper dig bygga en fantastisk dinosaurievärld. Ett kul och lärorikt pyssel!

6. LEGO-pyssel med smyckeshållare

pysselboxar
@Jollyroom

Visste du att LEGO har börjat göra egna pysselboxar? Så häftigt! Här vill vi tipsa om deras pyssellåda för att göra en smyckeshållare i regnbågsdesign, men det finns såklart många, många fler pysselset.

7. Låda med pixelmandala

pyssellådor
@Ellos

Precis som LEGO kan så kallade pegs användas igen och igen. Denna kreativa låda ger dig massor av inspiration för att skapa pixelmandala. Ram, pegs och mönsterkort ingår i pysselboxen.

8. Pysselbox med sjöjungfruvärld

sjöjungfru pyssel
@Ellos

Har du sett ett så fint pyssel? Genom modellering efter instruktionerna i denna pyssellåda kan du skapa en sagolik sjöjungfruvärld i miniatyrformat. När du är klar har du ett perfekt litet dockskåp att leka med eller att ha som prydnad.

Läs mer:
Vackra och lättskötta suckulenter

9. Pärlbox med självlysande spöken

pysselboxar
@Adlibris

Vad sägs om att pärla självlysande spöken? Om du tycker det verkar roligt kommer du ha glädje av den här pysselboxen.

10. Låda med leklera-donuts

pyssellådor
@Lekmer

Vad gäller pyssel ska Play-Dohs underbara lådor inte förglömmas! Här har du ett tips på hur du kan skapa donuts i leklera – och vem vet, kanske blir det så att nyfikenheten på att exempelvis dekorera cupcakes föds här.

11. Pysselbox med roliga gubbar

pysselset
@Ellos

Den här pysselboxen är perfekt för dig som vill pyssla roliga gubbar, gubbar du sedan kan sätta på pennskaftet eller hänga i en nyckelring.

Här fick du och barnen ett lass tips på färdiga pyssel i form av pysselboxar – ni kan också hämta inspiration i pysselböcker.