Kropp & Sinne Kultur & Upplevelser

7 skäl att skaffa en pool

Sol och bad? Det finns många fler orsaker till att skaffa en pool. Vi har listat 7 av de bästa orsakerna.
skaffa pool från poolgiganten
Bild: © Cristian Negroni/ Canva

Nu när sommaren närmar sig och värmen stiger är det självklart att många vill vara ute i solen och bada. Speciellt nu i coronatider kan det däremot vara knepigt att hitta ett badställe där man samtidigt kan undvika kontakt med andra människor. Då finns det ett ypperligt sätt som man kan lösa problemet med. Skaffa dig en egen pool! Vi listar här 7 bra orsaker till att ha en egen pool.

1. Varva ner och slappna av

När man kommer hem från jobbet och känner sig stressad är en pool ett perfekt hjälpmedel för att kunna koppla av. Vatten har en lugnande effekt och kroppen slappnar av mycket effektivt i vatten. Du kommer också att kunna sova bättre på natten.

2. Umgås med familjen

I dagens samhälle samlas man numera ganska sällan med hela familjen. Alla har sina egna program och det är lätt att fastna i telefoner och framför andra skärmar. Med en pool kan man samlas och umgås tillsammans samtidigt som man rör på sig och vistas utomhus.

3. Motion och viktminskning

Med en pool får du automatiskt ett eget gym. Det är ett mycket effektivt och säkert sätt att motionera. Det är inte bara simning man kan ägna sig åt i en pool, utan alla rörelser man gör i vatten har ett högre motstånd och gör att du förbränner betydligt mera kalorier. Att röra på sig i vatten är också mycket säkert eftersom det är svårt att skada leder och muskler.

4. Öka värdet på huset

Studier visar att en pool kan höja husets värde med upp till 15%. Ditt hus blir mer attraktivt för köpare och kommer att göra det betydligt lättare att sälja huset om så behövs någon gång.

5. Svalka dig

Vad är mer svalkande och uppfriskande än ett dopp? Istället för att gömma sig inomhus med luftkonditionering i hettan känns det betydligt skönare med ett svalt bad i poolen.

6. Spara pengar

Att finansiera en pool är inte så svårt som många tror. I det långa loppet är en pool betydligt billigare än resor och annan underhållning som kan ersättas med att vistas vid sin egen pool. En pool håller också mycket länge och behöver inte så mycket skötsel eller underhåll.

7. Poolparty

Vad är roligare än en varm dag med vänner runt poolen? Varm mat från grillen och kalla läskande drinkar medan man slappnar av och umgås i vattnet, kan det bli bättre?