Fest & Lek Mat & Pyssel

Kanelrostade mandlar – enkelt och gott!

Rostade mandlar är perfekt att ge bort i julklapp åt familj och vänner. Lägg in dem i gammaldags pappersstrutar för en extra julig känsla.
recept på kanelrostade mandlar
Bild: © hlphoto / Canva

Rostade mandlar är lätt att laga och passar perfekt att ge bort i julklapp. Det blir fint att packa in dom i en gammaldags pappersstrut eller i genomskinligt plast som man knyter fast med presentband. Pröva på detta enkla recept på kanelrostade mandlar i år.

Det här behöver du

  • 2 äggvitor
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 msk kanel
  • 2,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 12 dl hela mandlar

Gör så här

Värm ugnen till 120 C. Täck plåten med bakplåtspapper. Det är bra att använda en plåt med lite högre kanter.

Vispa äggvitorna och vaniljextraktet i en stor skål. Lägg i mandlarna och rör om tills de är täckta med äggvita. Rör ner socker, farinsocker, salt och kanel tills det blandat sig väl. Sprid sedan ut allt på plåten och lägg in den i förvärmd ugn.

Läs mer:
Känner du till de här konstiga jultraditionerna?

Rör om mandlarna med 15 minuters mellanrum. Mandlarna är färdigrostade efter ungefär 1 h 15 minuter. Ytan ska ha torkat helt.