Fest & Lek

Maskeraddräkter med hög nostalgifaktor – 50- till 90-talet

Gillar du maskeradfester med hög nostalgifaktor? Då ska du kolla in våra tips på maskeraddräkter. Här kommer en massa härliga tips för dig som vill vara allt ifrån en 50-talist i äkta rock n' roll-stil till en popstjärna från 90-talet.
maskeraddräkter 70-talet
Bild: © selimaksan / iStock

Här går vi igenom häftiga och stilrena maskeraddräkter från 50-talet till 90-talet. Välj årtiondet som inspirerat dig mest eller gjort det största intrycket på dig. Kanske växte du upp under hippie-eran? Eller var du kanske en tonåring när Spice Girls spelades dygnet runt på alla radiokanaler? Här kommer massor med inspiration och tips för dig som vill fånga blickarna på maskeraden!

50-talet – Rock n’ roll och milkshakes!

Elvis maskeraddräkt 50-talet
Bild: © Partykungen

Vill du klä ut dig till självaste kungen av Rock and Roll? Den här maskeraddräkten som föreställer Elvis kommer att göra succé på en 50-talsfest. Kan du sjunga så är det självklart en bonus som kommer att göra dit till festens stora stjärna! Elvis-dräkten består av overall, bälte och scarf. Komplettera gärna med en mikrofon.

Servitris maskeraddräkt 50-talet
Bild: © Partykungen

På 50-talet var milkshakes och vackra färgglada servitriser mycket populärt. Raggarbilarna gled en efter en in på glassbarernas parkeringsrutor, förstås med Elvis dunkandes i bilhögtalarna. Den här maskeraddräkten som föreställer en 50-tals-servitris består av klänning, vitt förkläde, röd scarf och en servitrishatt.

60-talet – Maskeraddräkter i äkta flower power-stil

hippie maskeraddräkt 60-talet
Bild: © Partykungen

På 60-talet var det flower power och hippies som gällde. Denna färgsprakande Hippie Honey maskeraddräkt består av en tröja med blommor och ett par matchande blommiga utsvängda byxor. Pricken över i är hårbandet och halsbandet med fredssymbol som också ingår i maskeraddräkten.

hippie maskeraddräkt 60-talet
Bild: © Partykungen

Klä ut dig till en äkta 60-tals hippiekille och få festen att blomma av flower power! Du kommer garanterat att bli festens legend. Glöm inte bort att öva in några häftiga dansce moves också. I den här maskeraddräkten ingår väst, byxor och blommig tröja. Som tillbehör kan du köpa de typiska 60-talsglasögonen.

70-talet – Maskeraddräkter från discots storhetstid

disco maskeraddräkt 70-talet
Bild: © Partykungen

På 70-talet levde och andades människor praktiskt taget under en discokula. Gjorde man inte det så drömde man säkert om det. Du har säkert sett videon på Abba när de uppträdde och vann på melodifestivalen 1974. Kanske du till och med minns när du såg det på tv. Med denna glittriga maskeraddräkt blir du festens discodrottning.

disco maskeraddräkt 70-talet
Bild: © Partykungen

Den här stiliga discokostymen skapar garanterat discofeber på maskeraden. I maskeraddräkten ingår kostymen. Du kan själv komplettera den med sköna detaljer som glittrande skor och ett par häftiga runda glasögon.

80-talet – Träningsoveraller och glamrock

träningsoverall maskeraddräkt 80-talet
Bild: © Partykungen

Träningsoverallerna och de granna färgerna kännetecknar 80-talet. Den här rosa träningsoverallen är som klippt och skuren för en glammig 80-talsfest. För att piffa upp den här maskeraddräkten ännu mer kan du gärna kombinera med plastdetaljer som smycken i neonfärger, svettband runt handlederna och stora plastglasögon. Kom ihåg att tupera ditt hår så att det spretar åt alla håll.

Rockstjärna maskeraddräkt 80-talet
Bild: © Partykungen

Vem vill väl inte vara en glamourös rockstjärna från 80-talet ? Då var det nämligen glamrock som gällde, eller pudelrock som det också kallades. Den här maskeraddräkten är designad i svart och guld och kommer definitivt att dra blickarna mot dig på maskeraden. Glöm inte att kamma till en riktigt spretig frilla. Ha gärna ett pannband eller en bandana knuten runt huvudet som pricken över i.

90-talet – Tuggummipop och tv-spel

maskeraddräkt 90-talet spice girls
Bild: © Partykungen

På det ljuva tuggummirosa 90-talet lyssnade alla på tjejgrupper och killgrupper. En av de allra största och mäktigaste grupperna var ju Spice Girls. Med denna maskeraddräkt kan du förvandla dig till ”Ginger Spice”, eller Geri Halliwell som hon heter. I maskeraddräkten ingår den korta blå klänningen med Storbritanniens flagga. De röda skoöverdragen kan du köpa skilt för att komplettera med.

maskeraddräkt 90-talet the mask
Bild: © Partykungen

Du som växte upp på 90-talet kommer säkert ihåg filmen The Mask med superstjärnan Jim Carrey i huvudrollen. Alla ville vara lika rolig och färgglad som honom. Höj nostalgifaktorn på festen med en The Mask maskeraddräkt! I paketet ingår den klargula kavajen, en vit skjorta som fästs med kardbrorreband på insidan av kavajen, gula kostymbyxor, slips och den gula hatten med svart band och fjäder. För att komplettera dräkten kan du köpa grön ansiktsfärg.

Inspiration inför Halloween

Vill du komma i stämning inför Halloween? Vi har massor av spännande pyssel och inlägg med Halloweentema. Du hittar till våra inlägg här.