Mat & Pyssel

7 mumier du faktiskt kan äta

Tro det eller ej, men för inte så länge sedan pulveriserades mumier för att användas som medicin. Mumiepulver låter inget vidare gott att äta, så lite överraskade är vi allt att vi fastnat för dessa mumieinspirerade maträtter. Här kommer sju mumier du faktiskt kan äta (och som smakar gott)!

Brownies, minipizzor samt korv med bröd är bara några exempel på maträtter du kan ge en kreativ touch i form av mumier. I jakten på roliga halloweenpyssel har vi kommit över ett lass matinspiration inför halloween – se själv!

1. Mumiebrownies

äta mumier
Bild: © jenifoto / iStock

Ge klassiska chokladbrownies eller kärleksmums ett nytt utseende. Genom att lägga remsor av vit marsipan kors och tvärs över kakan och toppa med ett par sockerögon får du ett läskande läskigt halloweenbakverk.

2. Mumieminipizzor

halloweenmat
Bild: © jenifoto / iStock

Hur får du till ett mumieutseende på dina minipizzor? Det är busenkelt gjort. Du lägger på toppingen som vanligt och när det är dags att lägga på osten väljer du att lägga den i smala remsor över resten av pizzan. Ett par olivskivor blir perfekta ögon på mumien.

3. Mumiemackor

mumier att äta
Bild: © ALLEKO / iStock

Mumieformade varma mackor är ett fint alternativ till minipizzorna. Du skapar halloweenmaträtterna på ungefär samma sätt. Ostremsor, är ordet för det.

4. Mumiemuffins

halloweenmuffins
Bild: © jenifoto / iStock

Mumiemuffins är ett läckert halloweenbakverk du säkert kommer älska att sätta tänderna i. Baka dina favoritmuffins, dekorera dem med frosting och ta återigen hjälp av den formliga marsipanen när du lägger de så kallade mumielindorna över munsbitarna. (Du kan även använda sockerpasta i stället för marsipan.)

5. Mumiekorvar

äta mumier korv
Bild: © Elena_Danileiko / iStock

Du vet sådant där pinnbröd du lindar runt korvar och sedan grillar tillsammans? Just sådant bröd kan du göra inför halloween. Låt oss presentera mumiekorvar!

6. Mumietårta

halloweentårta
Bild: © Mathieu van den Berk / iStock

En mumietårta i all sin enkelhet. Klä tårtan i antingen sockerpasta eller marsipan.

7. Mumiemakroner

halloweenkakor
Bild: © molka / iStock

Nu till våra favoriter på listan över mumier du faktiskt kan äta. Det överstiger vårt förstånd hur man kan göra fina makroner, men bildbeviset talar för att det går. Vit choklad har ringlats över mumierna med hjälpa av en sprits och även här har sockerögon använts.