Mat & Pyssel

11 kreativa pysselboxar för ännu mera skaparlust

Med någon av dessa pysselboxar kan du och barnen börja skapa utan krångel.
pyssellådor
Bild: © triloks / iStock

Vill du och barnen ge utlopp för skaparlusten men vet inte i vilken ände ni ska börja? Då kan färdiga pyssel i form av pysselboxar vara en bra början – här har ni ett lass tips för att skapa i olika material.

1. Pysselbox med LED-blommor

pyssellådor
@ Jollyroom

Pyssla pappersblommor och ta sedan blommorna ett pysselsteg längre genom att göra dem till LED-blommor. Du läste rätt: ett pyssel med pappersblommor och blomlampor i ett. Alltid lika roligt att kunna använda det man skapat.

2. Box med suddisar

pysselboxar
@Ellos

Tack vare denna pysselbox är det lättare än någonsin att göra egna suddgummin – och fina blir de så kallade suddisarna också.

3. Pyssellåda med älvvärld

pysselboxar
@Ellos

En fantasifull pyssellåda för att skapa en miniatyrvärld med älvor – lägg även märke till enhörningen du kan pyssla. Pysslet kräver en del modellering i silkeslera. Vi antar gärna utmaningen!

4. Pysselbox för syslöjd

pyssellådor
@Adlibris

Varför välja ett pyssel när du kan välja flera? Denna pysselbox för syslöjd innehåller mängder av material för många kreativa systunder. Gör garnbollar, sykort eller väv!

5. Box med dinosaurievärld

dinosaurie pyssel
@Stor&Liten

Återvinning och dinosaurier i en kombination? Javisst! Det är fullt möjligt med denna återbruksbox, som hjälper dig bygga en fantastisk dinosaurievärld. Ett kul och lärorikt pyssel!

6. LEGO-pyssel med smyckeshållare

pysselboxar
@Jollyroom

Visste du att LEGO har börjat göra egna pysselboxar? Så häftigt! Här vill vi tipsa om deras pyssellåda för att göra en smyckeshållare i regnbågsdesign, men det finns såklart många, många fler pysselset.

7. Låda med pixelmandala

pyssellådor
@Ellos

Precis som LEGO kan så kallade pegs användas igen och igen. Denna kreativa låda ger dig massor av inspiration för att skapa pixelmandala. Ram, pegs och mönsterkort ingår i pysselboxen.

8. Pysselbox med sjöjungfruvärld

sjöjungfru pyssel
@Ellos

Har du sett ett så fint pyssel? Genom modellering efter instruktionerna i denna pyssellåda kan du skapa en sagolik sjöjungfruvärld i miniatyrformat. När du är klar har du ett perfekt litet dockskåp att leka med eller att ha som prydnad.

9. Pärlbox med självlysande spöken

pysselboxar
@Adlibris

Vad sägs om att pärla självlysande spöken? Om du tycker det verkar roligt kommer du ha glädje av den här pysselboxen.

10. Låda med leklera-donuts

pyssellådor
@Lekmer

Vad gäller pyssel ska Play-Dohs underbara lådor inte förglömmas! Här har du ett tips på hur du kan skapa donuts i leklera – och vem vet, kanske blir det så att nyfikenheten på att exempelvis dekorera cupcakes föds här.

11. Pysselbox med roliga gubbar

pysselset
@Ellos

Den här pysselboxen är perfekt för dig som vill pyssla roliga gubbar, gubbar du sedan kan sätta på pennskaftet eller hänga i en nyckelring.

Här fick du och barnen ett lass tips på färdiga pyssel i form av pysselboxar – ni kan också hämta inspiration i pysselböcker.