Fest & Lek Kultur & Upplevelser Mat & Pyssel

14 både stora och små alla hjärtans dag-presenter

Förgyll den 14 februari med omsorgsfullt utvalda alla hjärtans dag-presenter – vi har tipsen på både större och mindre gåvor!

Från hjärtballonger till sällskapsspel – den här artikeln har vi helt och hållet valt att fylla med inspiration inför alla hjärtans dag.

1. Hjärtballong

alla hjärtans dag presenter
Bild: © PeopleImages / iStock

Att knacka på hemma hos någon med en hjärtballong i handen känns härligt filmiskt och är en enkel sak man kan göra för att sprida glädje på alla hjärtans dag. Nalle Puh brukade ju säga att Ingen kan vara nere med en ballong och vi är helt klart beredda att hålla med – visst blir man glad av ballonger?! Det är också en förhållandevis billig present. Pyssla gärna ihop ett eget alla hjärtans dag-kort med en personlig hälsning i och knyt fast det i ballongen.

2. Kort

present alla hjärtans dag
Bild: © supersizer / iStock

Klipp, klistra och rita ett eget alla hjärtans dag-kort och skriv något fint om mottagaren i det.

3. Nallebjörn

alla hjärtans dag presenter
Bild: © nathan4847 / iStock

Låt ett gosedjur i form av en nallebjörn symbolisera all den kärlek och omsorg du vill ge vännen din.

4. Röd ros

present alla hjärtans dag
Bild: © Mikbis / iStock

En så enkel sak som en röd ros är riktigt symbolladdad. På blomsterspråket betyder en röd ros nämligen Jag älskar dig. Vad betyder tre röda rosor då? Jag vill träffa dig igen. Så beroende på var i relationen du och personen befinner er kan det vara läge att anpassa antalet rosor i alla hjärtans dag-present.

5. Chokladpraliner

alla hjärtans dag presenter
Bild: © Ivan Bajic / iStock

Tillsammans med röda rosor är chokladpraliner en av de mest klassiska alla hjärtans dag-presenterna som finns. Tänk dig alla filmer, serier och böcker som hajpar det romantiska i att ge bort en chokladask! Inför alla hjärtans dag kan du ta chokladasken ett steg längre: Varför inte göra en personlig Toblerone eller bjuda på en chokladprovning?

6. Kuponger

present alla hjärtans dag

Kärlekskuponger och vänskapskuponger är genialiska alla hjärtans dag-presenter eftersom de fokuserar på det viktigaste: tiden du och mottagaren tillbringar tillsammans. Anpassa kupongerna efter dig själv och personen du ger dem till!

7. Kärleksbrev

Ett kärleksbrev behöver inte vara hundra procent välformulerat. Så länge det kommer från hjärtat så! Skriv på ett extra fint brevpapper – klicka på länken för att komma vidare till ett kostnadsfritt sådant.

8. Komplimanger på burk

present alla hjärtans dag
Bild: © anamariategzes / iStock

Komplimanger på burk är en DIY-present vi själva älskar och det behöver inte vara alla hjärtans dag för att man ska kunna ge den till en man bryr sig om. Du behöver en diskad och ren glasburk, pynt i form av tyger och band samt sax, papper och penna. Klipp ut små lappar och skriv personliga komplimanger på dem – eller berätta om de ögonblick när du översköljdes av kärlek till personen. Fyll glasburken med lapparna och dekorera den. Nästan gratis men så oerhört värdefullt för mottagaren! Denna alla hjärtans dag-present kommer vara guld att plocka fram under de lite tyngre dagarna, ibland behöver man påminnas om hur fantastisk man är.

9. Vänskapsarmband

Vänskapsarmband är sådana där armband man knyter i garn och ger bort till sina kompisar. Med rätt teknik kan få till ganska avancerade mönster och här tänker vi särskilt på garnarmband med hjärtmönster.

10. Hjärthalsband

present alla hjärtans dag
Bild: © egunyeli / iStock

För ett par tre hundringar kan du köpa det finaste hjärthalsband att ge bort till en vän eller annan kärlek i ditt liv. Många presentbutiker har fyllt på sortimenten med just den här typen av gåvor inför alla hjärtans dag.

11. Hotellövernattning

Ett litet miljöombyte – om så bara över natten – kan göra susen för relationen. Så en hotellövernattning är inte en så dum presentidé. Ett tips är att välja ett hotell som ger er båda tid för varandra, tid för att umgås och mysa. Det är så sällan vardagen bjuder på ett sådant andrum…

12. Filmkväll

present alla hjärtans dag
Bild: © wundervisuals / iStock

Anordna en filmkväll hemma med popcorn, godis och hela rubbet – eller bjud på en biokväll på stan.

13. 100 dejter

Det finns en skraplott med 100 dejter. Genom att skrapa fram luckorna uppenbarar sig den ena minnesvärda upplevelsen efter den andra. Kul alla hjärtans dag-present till såväl partnern som bästisen. Exempel på dejter: ta en danskurs, ge varandra massage och laga en god måltid ihop. Kul när samtliga blir överraskade!

14. Sällskapsspel

På senare år har det kommit en hel del sällskapsspel som verkligen sätter umgänget i fokus. Älskling, Sällskapsspelet och Jag har en kompis som… är alla exempel på spel som går ut på att man ska lära känna varandra genom roliga frågor. Det här kan bli hysteriskt kul.