Fest & Lek Kultur & Upplevelser

6+ roliga ballonglekar

Barnkalas eller kanske bara en regnig inomhusdag? Oavsett vilket kommer säkert en eller flera av dessa ballonglekar väl till pass…

… och faktiskt behöver man inte vara barn för att älska lekarna. Vi har själva haft roligt med dem!

1. Ballongtennis

tennis ballong
Bild: © GrashAlex / iStock

Skaffa ett par flugsmällare, blås upp en ballong och spela ballongtennis. Det går så klart lika bra att använda vanliga tennisrack – men ifall du inte har några. Fördelen med att använda ballonger i stället för tennisbollar är att du slipper de hårda bollarna och att saker i hemmet förstörs.

2. Ballongtagen

Knyt fast en ballong i ett meterlångt snöre och knyt sedan det runt fotleden. Gör likadant i hela gruppen och lek tagen. Det gäller att stampa sönder de andras ballonger samtidigt som du skyddar din egen. Den som är sist kvar med en hel ballong vinner. Särskilt rolig ballonglek om man är ett gäng.

3. Ballongstafett

Dela upp dig och de andra i minst två lag. Ställ upp er i led. Den längst fram får en matsked och en ballong och ska nu balansera ballongen på skeden samtidigt som hen springer banan fram och tillbaka. Upprepa tills samtliga lagmedlemmarna är i mål.

4. Ballongkonst

Plocka fram märkpennor och måla på ballonger. Alternativt doppa ballongerna i färg och måla sedan med dem på ett stort papper.

5. Ballongväska

Hämta en stor tvättpåse eller shoppingväska och se hur många ballonger du kan få ner i den – utan att de går sönder!

6. Ballongdart

Kasta pil på ballonger i stället för på en piltavla. Men du måste vara beredd på att det smäller när pilen träffar.

Bonustips

lekar ballonger
Bild: © ArtMarie / iStock

Det går alldeles utmärkt att fylla ballonger med saker. Prova exempelvis att fylla dem med roliga kluringar och ledtrådar. Eller med konfetti!