Fest & Lek Mat & Pyssel

5 garn som passar perfekt till julen

Under julen handarbetar vi som aldrig förr. Det här är 5 garn som passar perfekt för juliga handarbetsprojekt.
Bild: © Guiseppepapa / Canva

Julen har en stark tendens att väcka pyssellusten hos oss. Man kan skapa allt från sina egna juldekorationer till mysiga julklappar att ge bort. Du som älskar att sticka och virka har säkert redan satt igång med julens handarbetsprojekt. Har du inte gjort det är det hög tid att börja nu.

Här kommer därför några inspirerande tips på garn som passar perfekt till julen och vintern.

polkagrisgarn
Polkagrisgarn

1. Sticka i polkagris

Med det här garnet kan du sticka strumpor eller vantar som ser så goda ut att man vill äta upp dem! Ullmixen Socki består av 75 % superwash behandlad ull och 25 % polyamid. Garnet är väldigt slitstarkt och passar perfekt att sticka sockor med.

julgransgrönt garn
Julgransgrönt garn

2. Sticka i julgransgrönt

Vad sägs om att sticka ett par julgransgröna sockor till julen? Då är det här garnet ett bra alternativ. Socki Fine är ett tunt garn som består av 75 % superwash behandlad ull och 25 % polyamid. Garnet ger tunnare och smidigare sockor som håller dig varm och torr om fötterna.

garnet med julkänsla
Juligt garn

3. Garnet med julkänsla

Det här färgglada garnet för omedelbart tankarna till julen. Ullmixen består av 75 % superwash behandlad ull och 25 % polyamid. Det är ett slitstarkt garn som passar utmärkt till att sticka sockor med.

juligt garn
Färgglatt garn

4. Som en färgglad ljusslinga

Det här garnet påminner om en färgglad ljusslinga som de man klär julgranen med. Superfine Merino är ett härligt mjukt garn tillverkat av 100 % superfine Merinoull. Superfine Merino är ett extraordinärt mjukt garn. Garnet andas och värmer bra.

vintrigt garn
Vintrigt garn

5. Gnistra som vintern

Det här garnet påminner om is och snö och passar perfekt till att sticka vintriga sockor. Garnet heter Socki Plus och är ett kraftigt sockgarn. Det består av 75 % ull och 25 % polyamid. Du kan sticka slitstarka sockor med det här garnet, men det går också bra att använda till andra projekt eftersom garnet är mjukt och fluffigt.