Inredning & Mode

Mysigaste inredningstrenderna hösten 2020

Gör ditt hem i ordning för riktigt höstmys! Här är några av de mysigaste inredningstrenderna hösten 2020.
höstens inredningstrender 2020
Bild: © Bulgac / iStock

Hösten närmar sig med stormsteg. Mörkret och rusket är nog årets allra mysigaste tid. Det är då man med gott samvete får krypa ner under en filt i soffan, med en varm kopp te och strecktitta på tv-serier eller läsa en bra bok. Det här är några de mysigaste inredningstrenderna som du kan låta dig inspireras av när du gör ditt hem redo för hösten.

Glaset tälja

Bild: © Åhléns

Glaset tälja är ett exklusivt täljt glas som har inspirerats av den vilda naturen. Den täljda glasytan ger gnistrande och vackra reflektioner. Själva glaset är munblåst av småländska Skrufs Glasbruk. Här ser vi ett praktexempel på hur nyskapande möter det traditionella hantverket.

Bomullspläden Multi

Bild: © Designtorget

När vi tänt våra mysiga ljus i höstmörkret vill man gärna kura ihop sig under en varm filt i soffan. Bomullspläden Multi är en nyhet från Designtorget. Den är väldigt mjuk och fin med harmoniska färger och ett subtilt mönster. Bomullpläden är handvävd i Denizli i Turkiet på traditionella vävstolar och fungerar som en vacker inredningsdetalj i hemmet.

Handgjord skärbräda i björk

Bild: © Åhléns

Den här otroligt vackra skärbrädan är tillverkad i Västergötland av de allra finaste och bredaste björkplankorna. De är tillverkade för hand enligt 40 år gamla traditioner. Du kan använda den som ett traditionellt skärbräde eller som ett uppläggningsfat för till exempel kex och ostar. Beställ den här.

Ställ ut dina kläder

Bild: © Designtorget

Har du nyss köpt en trendig höstjacka? Varför gömma undan den i en tråkig garderob när du kan ställa ut den och beundra den inomhus också? Med den trendiga klädhängaren Atelier, designad av Alexander Lervik blir klädhängaren till en stilig inramningsanordning. De passar så väl i hallen som i sovrummet.

Vacker tallrik från Marimekko

Bild: © Åhléns

Siirtolapuutarha heter en av det kända finska märket Marimekkos populäraste serier. Denna vackra tallrik är inspirerats av växtligheten i en kolonilott. Mönstret är minimalistiskt i svart och vitt. Modellen är formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret har Maija Louekari skapat.

Mysig svamplampa

Bild: © Designtorget

Denna nätta svamplampa livar verkligen upp höststämningen. Det vackra vita och ljusbruna glaset ger ett mysigt och mjukt ljus. Den passar perfekt i bokhyllan eller på ett bord vid soffan. Lampan är tillverkad av vitt glas och har ett ljusbrunt mönster samt en lång transparent kabel med brytare.

En annan häftig trend är att pryda sitt hem med en kartposter. Du väljer ut en stad eller ett land som står dig nära hjärtat och väljer sedan en egen unik design. Läs mer här.