Fest & Lek Mat & Pyssel

Piffa upp kräftskivan med vackra dekorationer

Dags för att ordna kräftskiva! Här får du tips på tjusiga dekorationer som garanterat höjer festens mysfaktor.
kräftor på tallrik
Bild: © jucha.marcin / Canva

Kräftskivesäsongen har inletts! För många svenskar är det en av årets viktigaste och käraste traditioner. Vill du ordna en riktigt mysig kräftskiva med en massa roliga tillbehör? Då är det här inlägget för dig. Kräftskivan kan lätt räknas till en av årets roligaste fester, så dekorera hur mycket du än känner för!

mysig kräftlykta med måne
Bild: © Partykungen

Kräftmånen är en klassiker som höjer mysfaktorn på kräftskivan. Den här kräftlyktan med en måne finns att få i några olika storlekar här.

kräftdekoration
Bild: © Partykungen

Häng upp en eller flera honeycomb kräftor ovanför bordet. Den här kräftan är 23 cm lång tillverkad av paff. Ett snöre medföljer för enkel upphängning.

kräftdiadem
Bild: © Partykungen

Ät kräftor med stil genom att sätta kräftklor på ditt huvud! Samtidigt så är det ett smart sätt att undvika att få kräftspad i håret.

kräftlykta
Bild: © Partykungen

Vad vore en kräftskiva utan levande ljus? De höjer garanterat mysfaktorn. I den här vackra ljushållaren som föreställer två kräftor ryms ett standard värmeljus.

Bild: © Partykungen

Du som har erfarenhet av kräftskivor vet också hur svårt det kan vara att knäcka ett skaldjur. Med den här knäckaren kommer du galant att klara av vilket kräftdjur som helst.

snapsglas med kräftmotiv
Bild: © Partykungen

Att sjunga och skråla snapsvisor hör kräftskivan till. Men man måste ha något att dricka ur också. De här tjusiga snapsglasen med kräftmotiv smälter bra in i den övriga bordsdekorationen. Glöm inte bort att skaffa en vacker röd bordsduk.

kräftkonfetti
Bild: © Partykungen

När du har dukat och pyntat klart kan du strö ut den här härliga kräftkonfettin mellan flaskor och tallrikar. Den här konfettin innehåller 14 gram röd konfetti i form av kräftor.

Allt det här och mycket mera hittar du hos Partykungen. Produkterna går åt fort så det gäller att vara ute i god tid.

Ta tillvara kräftresterna

Gillar du kräftskivor? Då kanske du också gillar vår artikel om att ta tillvara kräftresterna och göra en underbart god kräftfond. Det är enkelt och otroligt gott! Gå till receptet här.