Fest & Lek Mat & Pyssel

Pyssla vackra enhörningsägg till påsk!

Vill du vara kreativ med ditt påskäggsskapande i år? Gillar du enhörningar? Då kan du pröva på att göra dessa enkla men vackra enhörningsägg i påsk.
gör enhörningsägg till påsk
Bild: © Canva

Känner du för att pröva på ett lite annorlunda sätt att färglägga och pyssla med påskägg i år? Tycker du också att enhörningar är underbara sagovarelser? Då kan du pröva på att göra ett enhörningsägg till påsk! Det är ett enkelt projekt som både barn och vuxna kan ha roligt med.

Det här behöver du:

  • Kokta ägg eller plastägg
  • Lufttorkande lera
  • Hobbyfilt i några olika färger för blommor och löv
  • Akrylfärg eller hobbyfärg
  • Limpistol eller hobbylim
  • Svart tuschpenna (till exempel en sharpie)
pyssla enhörningsägg
Bild: © Canva

Så här gör du:

1. Rulla ut en bit lufttorkande lera så att den blir tjockare i ena ändan och spetsigare i den andra. Rulla ihop den så att den ser ut som en spiralformad kon. Det här är enhörningens horn.

2. Låt hornet torka och måla det med en färg som täcker bra. Till exempel akrylfärg går bra att använda. Limma sedan fast hornet högst upp på ägget.

3. Klipp ut små cirklar av hobbyfilt. Dessa kan vara några centimeter i diameter beroende på hur stora blommor du vill göra. Klipp sedan en spiral av cirkeln. Börja i ytterkanten och jobba dig inåt.  Forma till en blomma och limma ihop ändan.

4. Klipp ut små löv av filttyget. Limma fast dem runt hornet.

5. Måla till sist enhörningens ansikte med en svart tuschpenna.

Följ instruktionsvideo

Om du vill följa en video som utförligt går igenom skapandet av enhörningen steg för steg rekommenderar vi varmt denna video.

pyssla enhörningsägg
Bild: © Canva

Var kreativ!

Det här projektet kan man vara väldigt fyndig med. Om du inte har lera hemma kan du till exempel använda glansigt papper och forma det till en kon och använda det som horn. Blommorna och löven kan du vika av papper istället för hobbyfilt. Du kan också använda små hobbypärlor för att ytterligare dekorera dina enhörningar.

Varför inte göra lite söta harar och katter som dessa på bilden nedan när du ändå är i farten?

pyssla enhörningsägg
Bild: © Canva