Inredning & Mode

Stopp i toaletten? Prova diskmedel och varmt vatten

Det här husmorsknepet är ett av de bästa vi har på lut…
stopp i toaletten
Bild: © bymuratdeniz / iStock

Stopp i toaletten igen? Det är verkligen en sådan där sak som kan få luften att gå ur en efter en stressig dag. Men toalettstopp är ofast ganska enkelt fixat. Har du hört talas om husmorsknepet att använda diskmedel och varmt vatten?

Diskmedel kan vara effektivt mot stopp i toaletten

Diskmedel kan lösa det mesta, bokstavligen. Vid stopp kan du prova att hälla minst en deciliter diskmedel rakt ner i toaletten. Därefter behöver du tillföra vatten, helst varmt sådant. Fyll en hink med varmt vatten – men det får inte vara för varmt för då kan porslinet spricka – och häll även det i toan. Själva har vi fyllt en spann med ljummet vatten från duschen och det har fungerat bra.

Tar cirka 15 minuter för diskmedlet och vattnet att verka

När du hällt diskmedlet och vattnet i toan är det bara att vänta på att blandningen ska göra sitt. Det tar cirka 15 minuter för toastoppet att lösas upp. Spola! Du vill ju inte ha översvämning i badrummet och därför kan det vara värt att stänga av vattentanken först, avstängningen finns vanligen på toalettstolen. Upprepa momenten en gång till om det behövs. Om det fortfarande är stopp i toaletten efter detta är det nog dags att ringa rörmokaren.

Källa: Apartmenttherapy.com