Fest & Lek Mat & Pyssel

Supersnabba, goda och enkla pepparkakor

Franska pepparkakor är fantastiskt goda och kan göras på nolltid. Testa den här varianten av pepparkakor i år. De kommer vara uppätna före du märker det.
baka enkla franska pepparkakor
Bild: © Floral Deco /Canva

Har du bråttom eller orkar du inte med röran efter det traditionella pepparkaksbakandet? Då är det här receptet på franska pepparkakor för dig. De behöver inte ens kavlas ut, utan skärs enkelt med kniv till runda kakor. Vill du att julbaket ska gå snabbt och smidigt kommer du att älska det här receptet. Det räcker till ca 120 stycken pepparkakor.

Ingredienser:

  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör eller margarin (rumsvarmt)
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanelpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5,5 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Hacka sötmandeln grovt.
  2. Blanda ihop smöret med socker och sirap.
  3. Rör ner mandel och kryddor.
  4. Blanda mjölet och bikarbonat och rör ner det i smeten.
  5. Dela degen i 2 delar och forma delarna till ungefär 25 cm rullar.
  6. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ungefär 30 minuter så blir det lättare att skära.
  7. Sätt ugnen på 175 grader
  8. Skär degen i 2-3 mm tunna skivor med en vass kniv.
  9. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper på.
  10. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  11. Låt kallna och stelna på plåten eller på galler.

Vill du baka traditionella pepparkakor hittar du ett gott recept på klassiska pepparkakor här.